Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΝ ΜΕΣΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ – NYT: “Μπορεί ο Α.Σαμαράς να κυβερνήσει, πλέον;”


ΕΝ ΜΕΣΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ – NYT: “Μπορεί ο Α.Σαμαράς να κυβερνήσει, πλέον;”
Ερωτήματα για την ικανότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να ασκεί αποτελεσματική εξουσία, θέτουν οι Νew York Times σε δημοσίευμά τους, με αφορμή και τις οργισμένες αντιδράσεις κατά του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη που στηρίζει τις απολύσεις και τις μετατάξεις των δημοτικών
υπαλλήλων.

"Η αναζωπύρωση των διαδηλώσεων μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας γεννά ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται. Αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο για τον Αντώνη Σαμαρά να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των δανειστών απέναντι στον θυμό και την εξάντληση των πολιτών. Η επίθεση κατά του δημάρχου της Αθήνας Γ.Καμίνη ήταν χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί", σημειώνεται, με τις αμφιβολίες αυτές, όπως τονίζουν, να μεταφράζονται ως φόβοι για τη βιωσιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Με την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της επόμενης δόσης σε δόσεις, οι New York Times επισημαίνουν ότι η Αθήνα ήταν αναγκασμένη να δεχθεί όσα της ζήτησε η τρόικα.

"Τρία χρόνια μετά την κρίση που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, η Ελλάδα παραμένει πλήρως εξαρτημένη από τα πακέτα διάσωσης", επισημαίνεται.

Με τον τρόπο αυτό περιγράφουν οι Νew York Times την απόφαση του Eurogroup να ανάψει το πράσινο φως στην τμηματική καταβολή της δόσης συνολικού ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στο δημοσίευμα γίνεται παράλληλα αναφορά στις συγκεντρώσεις χιλιάδων εργαζομένων κατά των μέτρων λιτότητας και τις νέες εκκλήσεις των εταίρων να μειωθούν κατά 15.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία έχει αγγίξει το 27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...