Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ Η ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 2.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ygeiathima
Το νέο "κύμα" διαθεσιμότητας ξεκινά από το χώρο της Υγείας. Μάλιστα στο υπουργείο επεξεργάζονται ήδη το σχέδιο για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
Οι υπάλληλοι που θα ακολουθήσουν στη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στους δήμους θα προέρχονται από διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις
μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.
Στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους αναμένεται να προστεθούν άλλες τόσες το 2014, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε 2.500.
«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014» ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων, θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες.
Το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας για την κινητικότητα των 2.500 υπαλλήλων προβλέπει πως στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, με 13 νοσηλευτικά ιδρύματα να αλλάζουν χρήση και το προσωπικό τους να εντάσσεται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Στη συνέχεια, μέσα σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων θα βρεθούν οι πρώτες 1.250 θέσεις διαθεσιμότητας και οι υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους μέχρι να μετακινηθούν σε οργανική θέση, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με το νέο έτος και στις αρχές του 2014 με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων των δημόσιων μονάδων Υγείας θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις.
Ποιοι εξαιρούνται
 Αυτοί που γλιτώνουν από το πρόγραμμα κινητικότητας είναι οι μάχιμοι των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας δηλαδή για τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς και τις άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων δεν θα τίθεται θέμα απομάκρυνσης, αφού εκτιμάται πως τουλάχιστον 15.000 κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτοί που δεν θα γλιτώσουν είναι οι υπάλληλοι γραφείου, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό.
Αλλάζουν χρήση 13 νοσοκομεία
Με το νέο έτος θα αλλάξει και ο χάρτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα αλλάξουν χρήση.
Σύμφωνα με τα σχέδια, αλλαγή χρήσης θα γινόταν σε πέντε μονάδες που βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες οκτώ από την περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, μικρά νοσοκομεία με χαμηλή νοσηλευτική κίνηση θα μετατραπούν σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή μονάδες βραχείας νοσηλείας.
Τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας υπό την «ομπρέλα» του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Παράλληλα, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το «Σπηλιοπούλειο» στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως μονάδες χρόνιων παθήσεων για παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιολογικές παθήσεις ή μεταβολικές παθήσεις.
Το αντίστοιχο θα συμβεί και με το «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική, το προσωπικού του οποίου έχει ήδη διατεθεί στο «Αττικόν»
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...