Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Προβληματισμός από τους θανάτους των 3 αθλητών από οξεία λευχαιμία


  • 2904
     


athlitesoxialeuxemiaΜεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει η κατά συρροή απώλεια αθλητών νεαρής ηλικίας, από οξεία λευχαιμία, μόλις σε διάστημα λίγων μηνών…

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο του Στρατή Αλεξίδη, τρίτου κατά σειρά κρούσματος από την ασθένεια, ζήτησε από την αθλητική ηγεσία να παρέμβει, ώστε να διαπιστωθεί για το αν πρόκειται για τυχαία γεγονότα ή για το αν οι θάνατοι σχετίζονται με ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανόν να λάμβαναν οι αθλητές.
Ο Στρατής Αλεξίδης, 26 χρόνων, πρώην κωπηλάτης του ΝΑΣ Αιόλου Παμφίλων Μυτιλήνης, του ομίλου Ερετών και της εθνικής, Στρατής Αλεξίδης έφυγε από τη ζωή χθες από οξεία λευχαιμία.
Στις 12 Ιουνίου, πανελλήνιο θρήνο είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος διαπιστώθηκε με οξεία λευχαιμία. Ο αθλητής βρέθηκε λιπόθυμος ξαφνικά μια μέρα στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Πολωνία, όπου είχε ταξιδέψει για να συμμετάσχει στους αγώνες του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ βρισκόταν σε κώμα για επτά μέρες, ώσπου την 7η οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη. Σοκ μάλιστα, είχε προκαλέσει ότι στις ιατρικές εξετάσεις που έκανε στην Ελλάδα πριν τους αγώνες, είχε διαγνωσθεί με απλή ίωση.
Λίγους μήνες πριν, στις 29 Απριλίου 2013 συγκλόνισε ο θάνατος της 23χρονης αθλήτριας του στίβου, Μαριάννας Ζαχαριάδη. Η Κύπρια πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο του λεμφικού ιστού , που την «χτύπησε» δύο χρόνια πριν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έθεσε τα ερωτήματα στην αθλητική ηγεσία προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα βαθύτερα αίτια των θανάτων των νεαρών αθλητών, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ.
Ακόμη, πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουν, ότι εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».
πηγή:Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...