Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Απο τα αστυνομοκρατούμενα πρώην studio του Mega στην Παιανία άρχισε να εκπέμπει η "ΥΕΝΕΔ" του Καψή με την βοήθεια της DIGEA των καναλαρχών


ΕΔΤ: Το ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ 
Κάρτα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης» εκπέμπεται από το πρωί της Τετάρτης, σε τρία προγράμματα της ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ, όπως είπε στη ΝΕΤ ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η παραγωγή του σήματος γίνεται σε παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία.
Το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα
της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα. Από εκεί, πάνε στον ΟΤΕ, όπου αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς μας πομπούς κι εκπέμπονται στα σημεία όπου είχαμε ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, διευκρίνισε ο Νίκος Μιχαλίτσης.
Ευθύς, γεννώνται τα εξής ερωτήματα:
- Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;
- Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
- Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή, και με τι είδους συμβάσεις;

 Τί είπε  ο νέος "Γεωργαλάς"
 
«Έφυγαν οι μπάρες και η εκπομπή είναι δοκιμαστική», τόνισε για την εκπομπή του σήματος της «ΕΔΤ», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υφυπουργός αρμόδιος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.

Ο κ.Καψής τόνισε ότι είναι θέμα ημερών ή και ωρών να ξεκινήσει το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά θα αποτελείται από προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιεςειδήσεις στην οθόνη. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει και προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση και του τομέα της ενημέρωσης.

Ακόμη, επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Η πόρτα στο διάλογο παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καψής. Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, η ΕΔΤ είναι ένας μεταβατικός φορέας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου φορέα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Π.Καψής δήλωσε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, καθώς το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εντός τριών μηνών θα έχει αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...