Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Τα ξημερώματα η επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών

 Τα ξημερώματα η επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών
Την τελική επιχείρηση σύλληψης των αλβανών δραπετών σε σημείο που έχουν εντοπισθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα επιχειρήσει το ξημέρωμα της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους επικίνδυνους δραπέτες Μάριο Κόλα και Ίλιρ Κούπα αλλά και ένα τρίτο άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.
 
Ήδη γύρω από αυτό το σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου και Κερασοχωρίου Θεσπρωτίας, έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ. Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι με τη χρήση θερμικών καμερών στο σκοταδι η αστυνομική επιχείρηση θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.
 
Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν καρτερικά τη μετακίνηση των αλβανών δραπετών από το υπαίθριο κρησφύγετό τους για να επιχειρήσουν να τους συλλάβουν.  Όπως χαρακτηριστικά λένε, «είμαστε στο καλύτερο σημείο από ποτέ στη δεύτερη φάση καταδίωξης. Αυτή τη φορά τα δάση και η βλάστηση είναι σύμμαχός μας».
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μοιραίο λάθος που έκαναν οι δραπέτες και εντοπίστηκαν στη Γλυκή, ωστόσο για την αποψινή επιχείρηση δεν αποκλείουν κάποιο απρόοπτο συμβάν που θα ματαιώσει τα σχέδιά τους με κίνδυνο την οριστική διαφυγή των καταζητούμενων Αλβανών.
 
Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ότι ομάδα δραπετών θα επιτίθετο προ ενός μηνός πιθανόν σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια μεταγωγής του επικίνδυνου αλβανού κακοποιού Άλκετ Ριζάι από τις φυλακές Δομοκού στο νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο κρατούμενος επικαλέσθηκε ανύπαρκτα προβλήματα υγείας. Ωστόσο οι αστυνομικοί επειδή υποψιάστηκαν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό αποφάσισαν τη μεταφορά του κρατουμένου στην Αθήνα, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντόπιζαν στον Παρνασσό κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης και άλλο πολεμικό υλικό. Σημειώνεται ότι ο Ριζάι είχε μεταχθεί στον Δομοκό προ τριμήνου ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Μαλανδρίνου.
 
 
πηγ:tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...