Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Φόρο-νοίκι θα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες


  • 3535
     


akinita_foros_0Ενοίκιο-φόρο θα πληρώνουν από του χρόνου 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, και καταστημάτων, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητό τους…
Ο φόρος κυμαίνεται από 2 έως 23 ευρώ ανά τ.μ. για τις κατοικίες και έως 6 ευρώ στα αγροτεμάχια.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η κλίμακα θα διαμορφώνεται μετά από το συνυπολογισμό
του χαρατσιού και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαριστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί.
Πιο τυχεροί θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο, αφού τα ακίνητα τους βρίσκονται σε χαμηλή τιμή ζώνης. Συγκεκριμένα μειωμένο φόρο περίπου κατά 21% θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 έως 2.000 ευρώ.
Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα δουν αύξηση της φορολογίας και επομένως το φορο-ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσουν θα είναι υψηλό.
Φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ” επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό. Παράλληλα όσοι διαθέτουν ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, η οποίες θεωρούνται ακριβές, η φορολογία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή των αγροτών.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...