Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΜΠ. ΓΚΡΙΛΟ : «Διαγραφή χρέους και έξοδο από το ευρώ»


  • 350
     


Αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους θεωρεί τη μόνη λύση εξόδου από την κρίση ο νικητής των τελευταίων εκλογών, Μπέπε Γκρίλο.
Five Star Movement leader and comedian Beppe Grillo casts his vote at the polling station in Genoa February 25, 2013. Italians began voting on Sunday in one of the most closely watched elections in years, with markets nervous about whether it can produce a strong government to pull Italy out of recession and help resolve the euro zone debt crisis.  REUTERS/Giorgio Perottino  (ITALY - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Ο ηγέτης του κόμματος που ήρθε πρώτο τον Φεβρουάριο, συνάντησε την Τετάρτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξέθεσε τα αιτήματά του: Άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος και στη
συνέχεια προσφυγή σε νέες κάλπες.
Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους διαγράφοντας σημαντικό μέρος του και έξοδο από την Ευρωζώνη, ώστε η οικονομία να μπορέσει να «ανασάνει» μακριά από το σκληρό ευρώ και να ανακάμψει.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι καθόλου πιθανό να αποδεχθεί τα αιτήματα αυτά.
Η επίσπευση, όμως, της ανακοίνωσης της απόφασης για την έφεση Μπερλουσκόνι σχετικά με την 4ετη ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για φοροδιαφυγή, συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού. Αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά πιθανή την προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2014. Ίσως ο τελευταίος σε ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...