Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η πουτάνα τζιαι οι τράπεζες

Η πουτάνα τζιαι οι τράπεζες
Με μια ήπια και ορθολογική απόφαση η Κύπρος συμφώνησε να κλέψει τα χρήματα των καταθετών του νησιού για να γλιτώσει απ' τη χρεοκοπία τις τράπεζες της χώρας.

Ευρώπη και ΔΝΤ δεν συμφωνούν με την άποψη της κλοπής και προτιμούν να την αποκαλούν με το πραγματικό της όνομα. Νταβατζιλίκι.

Εφόσον, όμως, υπάρχει νταβατζής, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει και πουτάνα. Στην προκειμένη περίπτωση, το ρόλο της πουτάνας κλήθηκε να παίξει ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης.

Βέβαια, τα πρόσωπα δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία σε αυτές τις εποχές. Ακόμη και οι "κομμουνιστές" του ΑΚΕΛ να παρέμεναν στην κυβέρνηση, ίδιες πουτανιές θα έκαναν.

Εδώ βέβαια θίγονται δύο πολύ μεγάλα ζητήματα. Του κομμουνισμού και του πεζοδρομίου.

Αν το ΑΚΕΛ ήταν πραγματικά κομμουνιστικό, τις καταθέσεις δεν θα τις έπαιρνε η Μέρκελ αλλά η δικτατορία του προλεταριάτου, ενώ αν ο Ανασταδιάδης συμπεριφερόταν σαν κανονική πουτάνα, θα ζητούσε τα λεφτά μπροστά.

Παρόλα αυτά η απόφαση, που ακόμη δεν επικυρώθηκε επίσημα από το κυπριακό κοινοβούλιο, τέθηκε ήδη σε ισχύ, με τους Κύπριους συντρόφους που ψήφισαν συνειδητά μνημόνιο να πέφτουν απ´τα σύννεφα μπροστά στα ΑΤΜ.

Οι πονηρεμένοι υποστηρίζουν ότι οι εξαγγελίες του νεοεκλεγέντα, τότε, προέδρου της Κύπρου περί κατηγορηματικής άρνησης κουρέματος καταθέσεων αποτέλεσαν τη στάχτη στα μάτια του κόσμου, μιας και οι Ρώσοι γκάνγκστερ του μαύρου κυπριακού χρήματος είχαν πληροφόρηση εκ των έσω.

Όπως όλοι καταλαβαίνουν, το επιχείρημα ότι θα έρθουν κάποια μέρα οι κομμουνιστές για να μας πάρουν τα λεφτά κατέρρευσε μέσα από τις ίδιες τις πρακτικές του καπιταλισμού, όμως η μανία να σώσουν με οποιοδήποτε τίμημα τις τράπεζες και τις πολιτικές τους πουτάνες έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό κάθε είδους λογική.

Επόμενο βήμα θα είναι να καταργηθεί πλήρως η ίδια η δημοκρατία τους. Παιδί του καπιταλισμού τους είναι, άλλωστε και μπλοκάρει με ανούσιες ψηφοφορίες τη διάσωση της ευρωπαϊκής τραπεζικής αλληλεγγύης.

Πολυφημός
 RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...