Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κύπρος : Θα δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης - Κανένα κούρεμα


kypros politikoi arxigoiΤη δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης φαίνεται να προκρίνεται ως λύση στην Κύπρο, σύμφωνα με τον  αναπληρωτή πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την έξοδό του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Υπάρχει ομοψυχία, μια είναι η στόχευση, να αποφύγουμε την χρεωκοπία», δήλωσε ο κ.Νεοφύτου και προσέθεσε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύησης. Αν κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει με ειδικό νομοσχέδιο, αυτό θα είναι πιθανότατα στη Βουλή το απόγευμα, συμπλήρωσε.  Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει «κούρεμα» ή να δώσει λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά τόνισε ότι «ακόμα και αν βρίσκαμε όλα τα χρήματα από άλλη χώρα, πάλι θα χρειαζόμασταν την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή ρευστότητας». «Βρισκόμαστε» στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά
Η προσπάθεια είναι όλα να γίνουν μέσω των διαδικασιών και του πλαισίου λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιαννάκης Ομήρου, πρόεδρος της Βουλής και του κόμματος της ΕΔΕΚ.
«Δεν συζητήσαμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει κλίμα συναντίληψης και ομοψυχίας στα κόμματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...