Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ρίχνει την Κύπρο στους... καρχαρίες ο Economist


Ρίχνει την Κύπρο στους... καρχαρίες ο Economist
Δε θα μπορούσε να κυριαρχεί άλλο θέμα πλην αυτού της Κύπρου από το εξώφυλλο του περιοδικού The Economist που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή, και αυτό συμβαίνει με αρκετά εντυπωσιακό
τρόπο.

Στο εξώφυλλο του οικονομικού περιοδικού απεικονίζεται η Κύπρος μισοβυθισμένη μέσα στον ωκεανό, με καρχαρίες γύρω να καραδοκούν.


Ο τίτλος που δίνει ο Economist είναι άλλωστε χαρακτηριστικός: “Κι εκεί που νόμιζες ότι ήσουν ασφαλής...”.
Στο σχετικό του άρθρο, το περιοδικό χαρακτηρίζει "καταστροφική" την περασμένη εβδομάδα για την Ευρώπη και κάνει λόγο για έναν "μεσογειακό νάνο", εννοώντας την Κύπρο, του οποίου όμως η κρίση μπορεί να έχει "δηλητηριώδεις" μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Ο Economist εκτιμά ακόμα ότι η αποχώρηση της Κύπρου από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για το νησί, όμως "και η Ευρωζώνη θα ήταν γελασμένη αν φαντάζεται πως η Κύπρος είναι αρκετά μικρή για να την αφήσει να φύγει με ασφάλεια", ενώ "μία συμφωνία που θα καταλήξει να υποβιβάσει την Κύπρο σε offshore ρωσική σατραπεία θα ήταν ανώμαλο αποτέλεσμα".
"Το ευρώ υποτίθεται πως θα ήταν η υλοποίηση ενός μεγαλειώδους πολιτικού σχεδίου. Μοιάζει περισσότερο με γάμο στον οποίο δεν υπάρχει έρωτας, όπου το κόστος του χωρισμού είναι το μοναδικό πράγμα που κρατάει το ζευγάρι μαζί", σχολιάζει ακόμα ο Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...