Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο «πάγωσαν»την Ιπποκράτους...



Και μετά το Συνέδριο τί; Εκεί που στην Ιπποκράτους περίμεναν την ολοκλήρωση του 9ου Συνεδρίου τους για να πάρει το ΠΑΣΟΚ λίγο τα πάνω του, έφθασε το πρώτο κύμα των δημοσκοπήσεων να "παγώσει" τις προσδοκίες τους.
Στο ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός ότι...
είχαν αναθαρρήσει μετά την πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή περίπου 115.000 μελών του κόμματος στις κάλπες για την ανάδειξη σύνεδρων. Και πίστεψαν ότι έπειτα από μία κορυφαία διαδικασία όπως είναι το Συνέδριο ενός κόμματος θα "τσιμπούσαν" σε ποσοστά στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Τα στοιχεία όμως τούς διέψευσαν αφού δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά που κινούνται γύρω στο 6%, στο μισό δηλαδή της εκλογικής δύναμης του περασμένου Ιουνίου.

Στις μεταξύ τους συζητήσεις στελέχη του κόμματος εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το πού θα οδηγηθεί η κατάσταση. "Αν ακόμη κι ένα Συνέδριο που σηματοδότησε την ανανέωση σε πρόσωπα δεν μπορεί να μάς τραβήξει προς τα πάνω" τί πρέπει να γίνει; λένε. Γι' αυτόν τον λόγο το επόμενο διάστημα και εφόσον ισορροπήσει η κατάσταση με την Κύπρο το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει και πάλι να προβάλλει δειλά δειλά την κοινωνική του ατζέντα: Προτάσεις για την ανεργία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού.

Επίσης, όπως έγινε σαφές κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ οι συμμετέχοντες στο νέο όργανο στην πλειονότητά τους νέα πρόσωπα θα πρέπει να αναλάβουν τομείς και επιπλέον να "αλωνίσουν" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μία προσπάθεια να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών. Ούτως ή άλλως ο Μάρτιος θεωρείται πια ότι χάθηκε για το ΠΑΣΟΚ αφού ούτε ανασχηματισμός έγινε, ούτε σε ποσοστά ανέβηκε, ούτε οι εκκρεμότητες με την τρόικα το αφήνουν να ηρεμήσει.

Την ίδια ώρα υπάρχει μία υφέρπουσα γκρίνια για το μοντέλο του κόμματος που θέλει να "χτίσει" ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θέμα που προέκυψε έντονα την περασμένη Τετάρτη όταν ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να ανακοινώσει πρώτα στην Βουλή την γραμμή του ΠΑΣΟΚ για την Κύπρο και μετά να την κοινοποιήσει και στα όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο) που περιορίστηκαν στην επικύρωσή της.

Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...