Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το “The Next Day” του David Bowie κατευθείαν στο #1 σε 12 χώρες και στην κορυφή του iTunes chart σε πάνω από 60 χώρες

Το πρώτο του album μετά από σχεδόν δέκα χρόνια έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε όλο τον κόσμο Το νέο album του David Bowie “The Next Day” (ISO/ Columbia Records) καρφώθηκε κατευθείαν στο #1 σε Αγγλία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ελβετία ενώ βρέθηκε στην κορυφή του iTunes chart σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το album έχει σημειώσει αρκετά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου και την υψηλότερη θέση που κατέκτησε ποτέ ο Bowie στην Αμερική (#2), όπως επίσης είναι το album με τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του για το 2013 στην Αγγλία.
Το “The Next Day” έχει γίνει ήδη χρυσό σε Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πολωνία και Σουηδία, είναι το πρώτο #1 του καλλιτέχνη σε Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ελβετία και το πρώτο #1 album του σε Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Φιλανδία, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία για πάνω από 10 χρόνια.
Το “The Next Day” που το έγραψε ο Bowie και την παραγωγή την έκανε ο ίδιος μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του Tony Visconti, καρφώθηκε κατευθείαν στην κορυφή του iTunes charts σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο αμέσως μετά την κυκλοφορία του .
 Ο παγκόσμιος μουσικός τύπος έχει γράψει διθυράμβους για το “The Next Day” όπως μεταξύ άλλων οι New York Times το χαρακτήρισαν “masterpiece” και η Βρετανική Independent έγραψε “the greatest comeback album ever”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...