Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Η απόδραση των έντεκα»


Αυτός θα μπορούσε να ήταν το τίτλος όχι ταινίας, αλλά όσων συνέβησαν χθες στις φυλακές Τρικάλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έντεκα κρατούμενοι Αλβανικής υπηκοότητας κατάφεραν να αποδράσουν και αναζητούνται μαζί με τους άγνωστους δράστες που γάζωσαν τον τοίχο της φυλακής και δυο αυτοκίνητα με Καλάσνικοφ.


Τα ξημερώματα έληξε ο συναγερμός στις φυλακές των Τρικάλων. Ωστόσο άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των κρατουμένων που κατάφεραν να αποδράσουν καθώς για να γίνει η καταμέτρηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηρεμία στη φυλακή.
Το ιστορικό
Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισήλθαντο πρωί στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν κρατούμενοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και για να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων.
Αργά χθες το βράδυ κρατούμενοι από την Γ. Πτέρυγα ήταν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνεται διαρκώς και όλες οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε συναγερμό.
Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 20:00 όταν περίπου δέκα κρατούμενοι της 3ης πτέρυγας έκοψαν τα κάγκελα ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν τους εξωτερικούς φρουρούς. Την ίδια στιγμή πυρ εναντίον των φρουρών άνοιξαν ένοπλοι από δύο αυτοκίνητα που βρισκόταν έξω από τη φυλακή.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο φρουροί εκ των οποίων  ο ένας σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ οι δύο φρουροί έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Τρικάλων.
Στην ταράτσα μέχρι τις 23:00 παρέμεναν οπλισμένοι κρατούμενοι ενώ διατάχθηκε έφοδος των ΕΚΑΜ μέσα στις φυλακές.
Παράλληλα  βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών που πυροβολούσαν απ’ έξω με Καλάσνικοφ όπως λένε οι πληροφορίες.
Κύκλοι των φυλακών συνδέουν τα σημερινά επεισόδια με αντίποινα μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Βλαστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...