Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΧΑΟΣ! Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στη Βουλή - Πλαφόν αναλήψεων 260 € ανακοίνωσε η Λαϊκή

ΧΑΟΣ! Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στη Βουλή - Πλαφόν αναλήψεων 260 € ανακοίνωσε η Λαϊκή

Ξεκίνησε το ντόμινο των επιπτώσεων από την πληροφορία που διέρρευσε, περί απόφασης της Κυπριακής κυβέρνησης να κλείσει την Λαϊκή Τράπεζα.  


Μεγάλη ένταση πριν από λίγο στην Κύπρο, έξω από την Βουλή των αντιπροσώπων. Η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κυπριακό κοινοβούλιο μετά την πληροφορία περί απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει η Λαϊκή Τράπεζα.

Μεταξύ των διαδηλωτών είναι και πολλοί υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας.

Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κοινοβούλιο της Κύπρου. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή απάντησαν με ρίψεις χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Στο μεταξύ η Λαϊκή τράπεζα ανακοίνωσε πλαφόν αναλήψεων 260 ευρώ την ημέρα - Ουρές στα ΑΤΜ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε επισήμως την επιβολή πλαφόν 260 ευρώ την ημέρα στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.


Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στη χώρα σημειώνονταν ουρές έξω από τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, ιδίως της Λαϊκής, μετά το σχέδιο “θυσίας”, μία εξέλιξη που χαρακτηρίσθηκε από τα διεθνή μέσα ως το πρώτο “bank run” της ευρωζώνης.

Οι κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ πραγματοποιούνται μόνο συναλλαγές μέσω ΑΤΜ.


Με πληροφορίες από emea.gr, periodista.gr
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...