Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και Μέρκελ


Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ  
«Απορώ με την στάση που κράτησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Κύπρου. Έδειξαν σαν να μην καταλαβαίνουν τι σήμαινε το «ναι που είπαν στο κούρεμα των καταθέσεων και τι επιπτώσεις θα είχε», είπε ο κ. Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες.

 Ο πρώην πρωθυπουργός  δήλωσε επίσης, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα και οι εμμονές της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ, οι οποίες οδηγούν σε περιπέτειες την Ευρώπη και την
ευρωζώνη. «Δεν ζούμε σε ομαλές συνθήκες και το ανησυχητικότερο απ’όλα είναι ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναπτύχθηκαν και δημιουργήθηκαν σε συνθήκες ευημερίας και όχι άγριας ύφεσης και λιτότητας που βιώνει κυρίως ο ευρωπαϊκός Νότος. Το Βερολίνο ήθελε να δείξει ποιος είναι αυτός που αποφασίζει», είπε ο κ. Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνουν γερμανικές πιέσεις και Μέρκελ. Όπως έχει αποκαλύψει και ο Μανώλης Κοττάκης  στο βιβλίο του «Καραμανλής: Off the record», το 2009 υπήρξαν οι πρώτες μεγάλες συγκρούσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θύμισε στους συνομιλητές του τις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με την Άγκελα Μέρκελ και τις φοβερές πιέσεις που είχε ασκήσει στην ελληνική πλευρά για την προμήθεια νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών των Eurofighter.
Το δεύτερο τηλεφώνημα που έγινε στον πρωθυπουργό ήταν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2009 στο Βουκουρέστι. Εκεί η Γερμανίδα καγκελάριος πιεστικά ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να μην θέσει βέτο στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 
«Υιοθετήσατε τα αντίθετα επιχειρήματα από εκείνα που χρησιμοποιήσατε για να μπει η Κύπρος στην Ε.Ε. Ενώ για την Κύπρο η μη λύση δεν εμπόδισε την ένταξη, τώρα για τα Σκόπια μας λέτε: Μη λύση-μη ένταξη». «Λέτε ανακρίβειες» της απάντησε οργισμένος ο Καραμανλής και της εξήγησε με παραδείγματα πόσο διαφορετικές ήταν οι δύο περιπτώσεις. Αποτέλεσμα η Μέρκελ να «καταπιεί» τα «όχι» και να μη συγχωρέσει ποτέ τον Κώστα Καραμανλή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...