Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Θρίλερ για γερά νεύρα: Κι άλλο "ΟΧΙ" της τρόικας - Δεν κάνει βήμα πίσω η Μέρκελ!


ksiak
LIVE η Ολομέλεια στη Κυπριακή Βουλή
12:55 ΤΩΡΑ-Κύπρος: "Όσοι χάσουν χρήματα θα πάρουν μετοχές"
12:40 Έκκληση του διοικητή της Κεντρικης Τράπεζας της Κύπρου στους βουλευτές: Αν ψηφιστούν τα νομοσχέδια τη Δευτέρα χρεωκοπούν όλες η τράπεζες της Κύπρου άρα και η οικονομίας της
12:35 Μετά από συνομιλία Σαμαρά_αναστασιάδη έκλεισε η συμφωνία να δοθούν τα παρατήματα
των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
12:10 Χωρίς μετρητά τα βενζινάδικα στην Κύπρο
12:00  Δραματικές οι εξελίξεις στην Κύπρο αφού η τρόικα δεν δέχτηκε το νομοσχέδιο για το Ταμείο αλληλεγγύης που πρότεινε ο Αναστασιάδης στο κλιμάκιο της τρόικας. Η λέξη "κούρεμα" δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Μάλλον δεν θα γλιτώσουμε το "κούρεμα".
Συγκεκριμένα:
Απορρίπτει η Μέρκελ το σχέδιο Β'. Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ αργότερα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για τη σύσταση του Ταμείου Αλληλεγγύης, τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το κτίριο. Η απόφαση για «αναδιάρθρωση» της Λαϊκής μειώνει στα 3,5 δισ. ευρώ, το ποσό που απαιτείται απ΄την τρόικα, ενώ ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι θα φέρει απολύσεις. Με άδεια χέρια γυρνά ο Μ. Σαρρής από τη Μόσχα.
10:46 Δεν περνάει από το Eurogroup η απόφαση ων Κυπρίων για "σπάσιμο" της πρώην Λαϊκής
10:20 Συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με κλιμάκιο της τρόικας.
10:00  Αναβλήθηκε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής, αλλά και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καθώς υπάρχει εμπλοκή στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα.
07:15 Μετά τις χθεσινές πιέσεις του Eurogroup καλείτε να ψηφίσει τα επίμαχα νομοσχέδια τα οποία κατατέθηκαν στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Τρία από τα νομοσχέδια που έπεσαν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου και θα συζητηθούν σε λίγο στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.  Το ένα αφορά στην ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ), το δεύτερο στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και το τρίτο στην εξυγίανση των τραπεζών. Για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης το Υπουργείο Οικονομικών εισηγείται την ψήφισή του, «δεδομένης της έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η Δημοκρατία λόγω του άμεσου κινδύνου κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού της συστήματος».
Τα νομοσχέδια που αφορούν την εξυγίανση της οικονομίας και των τραπεζών είναι εννέα.
1. Το ένα νομοσχέδιο αφορά την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ)
2. Τ δεύτερο την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.Ειδικά για το δεύτερο νομοσχέδιο για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σκοπός είναι η ανάθεση εξουσιών στον Υπουργό Οικονομικών ή κατά περίπτωση στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να μπορούν να παίρνουν περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
3. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά την εξυγίανση των τραπεζών , που αφορά την αποφυγή άμεσης χρεοκοπίας της Λαϊκής Τράπεζας μαζί με πέντε άλλα υποστηρικτικά σε αυτό
4. Ο περί τραπεζικών εργασιών τροποποιητικός νόμος.
5. Ο περί Ειδικού φόρου πιστωτικού ιδρύματος τροποποιητικός νόμος.
6. Ο περί της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κρίσεων τροποποιητικός νόμος.
7. Ο περί σύστασης και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος.
8. Οι περί λειτουργίας ταμείου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων κανονισμοί και τέλος
9. Ο περί συνεργατικών εταιρειών τροποποιητικός νόμος
Ουρές έξω απο τα ΑΤΜ
Μεγάλες είναι οι ουρές έξω από τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών. Οι αναλήψεις που επιτρέπονται είναι μέχρι 500 ευρώ. Η απειλή της χρεοκοπίας έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην μεγαλόνησο, ενώ έχει σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα.
ΤΩΡΑ- Το θρίλερ με το "κούρεμα" στην Κύπρο δεν έχει τελειώσει ακόμη...
Όλο και πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία η Κύπρος
Η photo από την Κύπρο που κάνει το γύρο του κόσμου
21 Μαρτίου 2013 | 22:54
daiselbloom eurogroupEurogroup σε Κύπρο: Πρώτα νέο σχέδιο, συζήτηση μετά
Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνουν τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην ΕΕ.
Σε δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Γερουν Ντέισελμπλουμ αναφέρεται ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα νέο σχέδιο απόφασης, το οποίο αναμένει ότι οι κυπριακές αρχές θα παρουσιάσουν όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό.
Το Eurogroup, αναφέρει, θα είναι στη συνέχεια, στη βάση της ανάλυσης της Τρόικας που πρέπει να ληφθεί, έτοιμο να συνεχίσει διαπραγματεύσεις σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο τις παραμέτρους που καθορίστηκαν προηγουμένως από το Eurogroup. Μετά από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να νομοθετούντα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης, περιμένει από τις κυπριακές αρχές να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό. To Eurogroup στη συνέχεια, με βάση την ανάλυση της Τρόικας που πρέπει να ετοιμαστεί, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που έχουν οριστεί από το προηγούμενο Eurogroup. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι αρχές της Κύπρου θα πρέπει να αρχίσουν νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας. Το Eurogroup επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες και είναι έτοιμα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...