Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες ζουν πολυτελώς, γράφει η Bild


Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες ζουν πολυτελώς, γράφει η Bild
Με το χαρακτηριστικό της ύφος η γερμανική εφημερίδα Bild φιλοξενεί σήμερα ένα δημοσίευμα γεμάτο στερεότυπα για την χώρα μας
 «Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια», αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Ο ρεπόρτερ όλως τυχαίως πέφτει πάνω σε πάμπλουτους Έλληνες που λιάζονται σε ονειρικές παραλίες, πληρώνουν την μπύρα τους 8 ευρώ και κάνουν πάρτι με πλούσιο μπουφέ.
Η Bild αναφέρει στο ρεπορτάζ της: «Μια εβδομάδα πρίν τις βουλευτικές εκλογές όπου η χώρα
απειλείται με έξοδο από το ευρώ. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».
Ο ρεπόρτερ επιλέγει να συναντήσει την ελληνική φτώχεια σε μια απομονωμένη παραλία κοντά σε μια πλούσια περιοχή.
Γράφει ότι στο νερό υπάρχουν υπερπολυτελή πλεούμενα, ότι στο μπαρ της παραλίας η μπύρα κοστίζει 8 ευρώ και το μπουκάλι η σαμπάνια 1000 ευρώ.
«Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δις ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως; Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος;», αναφέρει η Bild που δεν κάνει φυσικά και ένα ανάλογο αφιέρωμα γύρω από την καθημερινότητα των περισσότερον Ελλήνων.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...