Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οι κωλοτούμπες κάποιων ΜΜΕ…και οι ευθύνες του ΓΑΠ!

Αίφνης κάποια ΜΜΕ, ηλεκτρονικά κυρίως, ανέλαβαν το «ξεκατίνιασμα» του πρώην εκλεκτού τους!
Οι κωλοτούμπες κάποιων ΜΜΕ…και οι ευθύνες του ΓΑΠ!
Του Μάρκου Μουζάκη
Παρακολουθώντας σήμερα το ροή της ειδησεογραφίας στο μείζον θέμα της ημέρας, τις αποκαλύψεις δηλαδή για τις «αλλοιώσεις» στη λίστα Λαγκάρντ και τις πιθανές ευθύνες του τέως τσάρου Γ. Παπακωνσταντίνουμου φάνηκε ότι ζούσα σε άλλη χώρα, μια χώρα θαυμάτων, μέρες που είναι!
Αίφνης κάποια ΜΜΕ, ηλεκτρονικά κυρίως, ανέλαβαν το «ξεκατίνιασμα» του πρώην εκλεκτού τους!
Και να σου επιθετικές αναλύσεις και να σου επιθέσεις ενάντια στον Γ. Παπακωνσταντίνου!

Και δώστου αφιερώματα και πάρε να ‘χεις και «αποκαλυπτικά ρεπορτάζ» για την απόδειξη των ασυνεπειών του, των αντιφάσεών του, των ψεμάτων του!
Τον έχουν βάλει στη γωνία και τον κανιβαλίζουν! 
Ποιοι;
Μα… αυτοί οι οποίοι την εποχή της παντοδυναμίας του τον «προστάτευαν», τον στήριζαν, τον κανάκευαν, τον πρόβαλλαν, είχαν απλώσει δίχτυ προστασίας του και μάλιστα «πυροβολούσαν» όποιον είχε αντίθετη άποψη, όποιον τολμούσε να αρθρώσει κουβέντα ενάντια στο μνημόνιο που ο εν λόγω κύριος αντάμα με τον ΓΑΠ και την υπόλοιπη παρέα υπέγραψαν!
Ήταν τότε για όλους αυτούς τους δημοσιογραφικούς κωλοτούμπες περίπου το υπόδειγμα του συνεπούς πολιτικού, αυτού ο οποίος έσωζε τη χώρα!
Τώρα οι ίδιοι, χωρίς αιδώ, δίχως ίχνος αυτοκριτικής, τον αδειάζουν! Μάλλον τον οδηγούν στο πολιτικό εκτελεστικό απόσπασμα!
Κι ας μην μας πουν, ότι τότε δεν ήξεραν, έ;
Διότι ασφαλώς το θέμα δεν είναι αν ήξεραν τα της λίστας Λαγκάρντ. Το θέμα είναι, ότι εν γνώσει τους πρόβαλλαν ένα κλασικό δείγμα πολιτικής αλαζονείας, «ξερολισμού», πολιτικής αυθάδειας και αντιλαϊκών εμπνεύσεων.
Πρόβαλλαν και αναπαρήγαγαν φαινόμενα αήθους καθεστωτισμού!
Και στο κάτω-κάτω ας είχαν σήμερα την ελάχιστη τσίπα μιας στοιχειώδους έστω αυτοκριτικής, όλοι αυτοί οι δημοσιογραφικοί κωλοτούμπες, μεγάλων ή παρά θιν’ αλός συγκροτημάτων, καναλιών, όλοι αυτοί που συναγελάζονταν με τον Παπακωνσταντίνου και τώρα εμφανίζονται θλιβερά δείγματα της λογικής του «δρυός πεσούσης»…
Και κάτι άλλο:
Γιατί ακόμα και τώρα δεν αναζητούνται –απ’ τους ίδιους αναλυτάδες- οι πολιτικές ευθύνες και του ΓΑΠ;
Δεν ήταν ο Παπακωνσταντίνου ένα απ’ τα εκλεκτά πολιτικά του τέκνα; Δεν ήταν πολιτικό δημιούργημα του Σημίτη που ο ΓΑΠ αξιοποίησε και «έσπρωξε» σε περίοπτη θέση… πρώτο τραπέζι πίστα (στην πολιτική και στην κυβέρνησή του, εννοούμε);
Δεν ανήκε στο λεγόμενο κύκλο των «κηπουρών» του, όπως τους αποκαλούσαν οι ίδιοι οι άσπονδοι σύντροφοί τους;
Δεν ήταν μαζί ο ΓΑΠ κι ο Παπακωνσταντίνου σε εκείνη την περιβόητη συνάντηση στο «Πεντελικό» με στελέχη της HSBC , όταν η λίστα Λαγκάρντ (που περιέχει ονόματα καταθετών σε αυτή την τράπεζα) «έκαιγε»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...