Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τι αλλάζει από 01/01/13 στα εισιτήρια λεωφορείων, μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και τραμ;



Το 2013 προβλέπεται πως θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τη χώρα μας με πολλές αλλαγές, μια από αυτές αφορά τις αστικές συγκοινωνίες...
Όσοι λοιπόν από εσάς χρησιμοποιείτε λεωφορεία, Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ θα μπορείτε από την Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου) να προμηθεύεστε για τις μετακινήσεις σας δεσμίδες με τα 10 εισιτήρια συν ένα... δώρο!!

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν εκπτώσεις για τους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, για τις ημέρες που τα ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο λόγω απεργίας.

Εκτός των άλλων, το υπουργείο Μεταφορών γίνεται και πιο… hi tech, δημιουργώντας τα ηλεκτρονικά εισιτήρια! Έτσι οι πολίτες θα μπορούν μέσω διαδικτύου να τα «γεμίζουν» με μονάδες μέσω internet, κινητού ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Από το 2013 θα γίνουν, επίσης, ακόμη πιο εντατικοί και οι έλεγχοι. Μάλιστα, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, θα αυξηθούν κατά 12—150 οι ελεγκτές σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και κατά 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Επίσης από τον Ιανουάριο, όποιος «συλλαμβάνεται» χωρίς εισιτήριο και τιμωρείται με πρόστιμο, θα μπορεί να πληρώσει το 50% του ποσού εντός 10 ημερών, ότι συμβαίνει δηλαδή με τις κλήσεις της τροχαίας

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης να συνεχιστεί η αύξηση στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, όπως σημειώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...