Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Δάνεια ταπείνωσης, υποτέλειας, εξαθλίωσης και ανέχειας


24h.gr

Χαρές, πανηγύρια και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Κάπως έτσι πορεύεται απ’ τη μέρα της έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης η κυβέρνηση. Τα ΜΜΕ σχεδόν μας έχουν πείσει ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Οι μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων με μπροστάρηδες τους Σαμαρά, Βενιζέλο, και Κουβέλη δεν έχουν τελειωμό. Μεγάλες κουβέντες για την ανάπτυξη, για τις επενδύσεις που έρχονται, για τη ρευστότητα που ενισχύεται και για το χρήμα που θα πέσει στην αγορά. Το λαθρεμπόριο ελπίδας για νέες θέσεις εργασίας είναι πρωτόγνωρο. Απλά υποσχέσεις χωρίς
αντίκρισμα.
Η προπαγάνδα οργιάζει. Ακόμα και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις νέες επιβαρύνσεις σε φόρους τις παρουσιάζουν σχεδόν σαν να μην έχουν καμία σχέση με τα δανεικά για τα οποία πανηγυρίζουν. Γενικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Ποιος ξέρει; Μπορεί να θέλουν να φτιάξουν κλίμα Χριστουγέννων και παρουσιάζουν τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς σαν τους τρεις μάγους με τα δώρα.
Αυτό πάντως που επιμελώς κρύβουν είναι αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί. Ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τα νέα μέτρα έτσι κι αλλιώς καραδοκούν με μαθηματική ακρίβεια. Εκείνο που επιμελώς και σκανδαλωδώς συγκαλύφτηκε απ’ τα Μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής είναι ότι αυτή τη δόση την πληρώσαμε «χρυσάφι». Στην πραγματικότητα αυτή η δόση -η μεγάλη με την καλή έννοια πάντα- είναι η επισημοποίηση της παραδοχής ότι είμαστε προτεκτοράτο και πως οι δανειστές θα στήσουν χορό με τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Την δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της «κυβέρνησης» η τρόικα αποκτάει δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου χωρίς εξαίρεση! Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδας και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας κάνουν και πλάκα. Για κάθε δόση θα πρέπει να προηγείται αίτημα χρηματοδότησης που θα συνοδεύεται με «πιστοποιητικό συμμόρφωσης»! Κοινώς αυτό που γίνεται εδώ και τρία χρόνια θα συνεχίσει να γίνεται και μάλιστα θα γίνεται και «με τη βούλα». Περιττό να προσθέσουμε ότι τιτλοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με βάση τα προβλεπόμενα της ΠΝΠ.
Για να είμαστε ειλικρινείς η κυβέρνηση με τη ρητορική περί ανάπτυξης και ιδιωτικοποιήσεων αμέσως μετά τη δόση δε λέει ακριβώς ψέματα. Περιγράφει με τη δική της γλώσσα το επερχόμενο πλιάτσικο των μεγαλοκαρχαριών στον πλούτο της χώρας και του ελληνικού λαού.
Τελικά το ευρώ και η ευρωζώνη δεν αποδεικνύεται απλά μια νομισματική φυλακή. Δεν πρόκειται μόνο για ένα «θεσμικό μνημόνιο» και εργασιακό-οικονομικό νταχάου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Το ευρώ αποδεικνύεται περίτρανα ως νούμερο ένα κίνδυνος για την εθνική ανεξαρτησία και υπόσταση της ίδιας της χώρας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.
Πηγή : inprecor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...