Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση για νούμερο επιθεώρησης

Δημοσκόπηση για νούμερο επιθεώρησης

Άλλη μια άκρως αστεία δημοσκόπηση έρχεται να συμπληρώσει τον τόμο των παραμυθιών της χρονιάς. Αυτή μάλιστα παραείναι φαντασία. Τύφλα να χει ο Disney.

Η φυλλάδα της νέας δικτατορίας, ο ανελεύθερος τύπος, μας λέει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την κυβέρνηση και το Σαμαρά!!! Το λένε χωρίς να ντρέπονται.

Καλά, τι πίνουν και δε μας δίνουν; Ακούστε όμως, να σκάσετε από τα γέλια:

«Το βασικό συμπέρασμα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Rass που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής είναι ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό και προσδοκούν...
από αυτούς ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.»

Εμπιστεύεται το Σαμαρά!!! Που πιο εύκολα εμπιστεύεσαι μια χειροβομβίδα χωρίς ασφάλεια. Στα γραφεία της ΠΟΛΑ την κάνατε την έρευνα; Ρωτήσατε τους συμβούλους του Αντώνη; Βρε σεις, ούτε οι τροικανοί δεν εμπιστεύονται το Σαμαρά, γι αυτό τον έβαλαν και υπόγραψε. Κόψτε την πλάκα.

Συνεχίζω όμως, για να δείτε πως καρφώνονται οι ίδιοι:
«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρόλο που οι πολίτες υφίστανται πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη, βλέποντας τα εισοδήματά τους να έχουν συρρικνωθεί, και μάλιστα σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι λόγω της κρίσης έχουν αλλάξει τάξη, την ίδια στιγμή έχουν βάσιμες προσδοκίες από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το άθροισμα των δυνάμεων που καταγράφουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν υπερβαίνει το 36%, το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση φθάνει το 45% και είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή εμπιστεύονται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κυβερνήσει λιγότεροι και από αυτούς που δηλώνουν ότι το ψηφίζουν».
Μας λένε λοιπόν, ότι τον εμπιστεύονται 45% αλλά τον ψηφίζουν οι μισοί από αυτοί που τον εμπιστεύονται. Και τον Αλέξη δεν τον εμπιστεύονται αλλά τον ψηφίζουν.... Εντάξει, έχω ακούσει και στο παρελθόν κουφά ανέκδοτα, αλλά αυτό πάει για βραβείο.

Με ένα τρομερό συλλογισμό, λένε πάνω κάτω: Αφού δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη, εμπιστεύονται το Σαμαρά!!! Ότι κι αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν κατά βάθος το Σαμαρά!!! Τρία πουλάκια κάθονταν, συμπληρώνω. Δεν κάνω μόνο εγώ πλάκα, αναγνώστη, αυτοί κάτι έπαθαν και λένε αρλούμπες. Ίσως από την πολύ θλίψη για το κατάντημα του πάλαι ποτέ «κόμματος εξουσίας».

Πλάκα όμως έχουν και τα νούμερα. Κατ αρχήν βγάζουν εκτός τον Καμμένο. Πιστεύουν, τρομάρα τους, ότι αν δεν ήταν αυτός, θα είχαν ελπίδες για διψήφιο. Αυτοί που ψήφισαν Καμμένο, νεοδημοκρατικά γίδια, δεν θέλουν το μνημόνιο. Άσχετα, αν πιστεύω προσωπικά, πως πραγματικά εναντίον του μνημονίου είναι μόνο τα Αριστερά κόμματα. Αν λείψει ο Καμμένος, δεν ξέρω, αν θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ, ή αλλού, ξέρω όμως και το ξέρουν και στη ΝΔ, ότι Σαμαρά ΔΕΝ ψηφίζουν. Αν ήθελαν, θα τον ψήφιζαν ήδη.

Δίνουν λοιπόν  ένα πονηρό 2,8% στους Ανεξάρτητους Έλληνες στην πρόθεση ψήφου μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Φυσικά με την αναγωγή μπαίνει στη βουλή, αλλά το αποσιωπούν.

Για το ΚΚΕ. Το πετσοκόβουν, όσο μπορούν, αλλά η άνοδος δεν κρύβεται. Οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται καθημερινά και πιστεύω σε πείσμα των δημοσκόπων, που δέχονται μόνο μικρή άνοδο, ότι το διψήφιο νούμερο είναι πέρα για πέρα εφικτό. Βέβαια, σ’ αυτό το παραμύθι του δίνουν 4,8% στην πρόθεση ψήφου πάντα. Κοντός ψαλμός όμως, αλληλούια. 

Γαλαντόμοι για τα δεκανίκια, τις τσόντες, το ΠΑΣΟΚ (5,7%) και τον Κουβέλη (5%). Πολλά τους δίνετε. Ούτε 2% έκαστος. Εκτός, αν το πέντε είναι συμβολικό. Πέντε φάσκελα... τότε εντάξει.
Για τους αφανείς συμμάχους, συνεχίζουν την πριμοδότηση (και για να τους βγουν τα νούμερα) δίνοντας 9,1%. Δεν ανησυχώ. Πριν τις εκλογές έβγαζαν όλες οι δημοσκοπήσεις δεύτερο τον Κουβέλη κι έπειτα  δεύτερο το Βενιζέλο. Ολοφάνερα πριμοδοτούν τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου, σαν εφεδρεία μετά το Σαμαρά.

Τον καταλληλότερο τον θεωρούν ήδη τελειωμένο. Ψάχνουν για λύση, άλλοι λένε να ξαναφέρουν τον Καραμανλή, τον ανεψιό,  άλλοι λένε να ενωθούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (φοβερό μείγμα, τρείς συμμορίες σε μια), κι άλλοι βλέπουν τα ζόμπι της χούντας ως (διά)λυση. Ότι και να κάνουν όμως ο Σαμαράς είναι πιο κοντά στο μονοψήφιο απ ότι στο διψήφιο. Σίγουρα είναι πολύ πιο κάτω από το 18% που είχε πάρει στις πρώτες εκλογές.

Το χαράτσι της ΔΕΗ, που είχε πει ότι θα καταργούσε, οι φόροι που είχε πει ότι δεν θα έβαζε άλλους, τα καθημερινά τελευταία μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων,  η ανεργία, η ακρίβεια και φυσικά οι αλαζονεία και η τρομοκράτηση, απωθούν ολοένα και περισσότερους ψηφοφόρους. Είναι τελειωμένος πολιτικά, παρόλα αυτά ακόμα επικίνδυνος για τους φτωχούς, αφού έχει δυστυχώς την εξουσία. Όχι όμως για πολύ.
Για να του δίνει η επίσημη φυλλάδα του 24,8%, έχει κάτω από 14,8%. Αν τον εμπιστεύονται τόσο, ας τολμήσει να κάνει εκλογές. Γιατί ακούει κάλπη και τον πιάνει τρέμουλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 25,5% σ αυτό το γκάλοπ. Πάλι τα ίδια; Τόσα σας πληρώνουν δημοσκόποι. Γιατί δεν βάζετε πρώτο το Σαμαρά; Έτσι κι αλλιώς, το ίδιο γελάμε, με τα όσα λέτε. Πόσο περισσότερο θα ξευτιλιστείτε;

Σαμαρά, απόλαυσε τα γκάλοπ, μέχρι να γίνουν εκλογές. Αν τις προλάβεις και δεν ανέβεις στο ελικόπτερο νύχτα... 

Στη φωτογραφία έχω τη δημοσκόπηση ΠΡΙΝ τις εκλογές του Μαίου, για να κατανοήσουμε το μέγεθος της εγκυρότητας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...