Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Ρωσία χτύπησε πριν λίγο στη Συρία θέτοντας υπο έλεγχο τα χημικά!


Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν μείνει στην Συρία μετά την απομάκρυνση των προηγμένων α/α συστημάτων, τελικά φαίνεται ότι είχαν λόγο που παρέμειναν εκεί, πέρα από το προφανές την προστασία των περίπου 35.000 Ρώσων πολιτών που εξακολουθούν και διαμένουν στη χώρα.

Με δήλωση του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Μόσχα. "Η συριακή κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει σε δυο μυστικές τοποθεσίες τα χημικά της όπλα, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών" και τόνισε ότι "Τώρα δεν θεωρεί ιδιαίτερα πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά του χημικού οπλοστασίου της Συρίας".
Πρόσθεσε ότι "Η Ρωσία οποία έχει στρατιωτικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση του στρατού της Συρίας, έχουν διασφαλίσει το συριακό χημικό οπλοστάσιο."
Η βεβαιότητα αυτή έγκειται στο γεγονός ότι όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές "Οι Ρώσοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν τα χημικά σε μία ή δύο θέσεις είναι υπό έλεγχο για την ώρα".
Οι ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ έστειλε μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι το συριακό χημικό οπλοστάσιο είναι πλέον υπό ρωσικό έλεγχο.
Αυτό εξάλειψε τον κίνδυνο αφ'ενός μεν να πέσει στα χέρια του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα της Jabhat al-Nusra το χημικό οπλοστάσιο, αφ'ετέρου δε, να πάψει να υφίσταται η οποιαδήποτε πιθανότητα να δοθεί κάοια αφορμή στην Δύση για να επέμβει στρατιωτικά και να προκληθεί βέβαια μακελειό, καθώς είναι βέβαιαο ότι τόσο το καθεστώς, όσο και η Χεζμπολάχ.
Ο Λαβρόφ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό το οπλοστάσιο αφαιρέθηκε και σε ποιές τοποθεσίες μεταφέρθηκε. Όμως, η αναφορά του σε «στρατιωτική εκπαίδευση από Ρώσους συμβούλους του συριακού στραού" ξεκάθαρα δείχνει ότι σαφώς ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται άμεσα στην μεταφορά των όπλων μαζικής καταστροφής μακριά από τους τρομοκράτες της Jabhat al-Nusra.
Ο ισχυρισμός του ότι βρίσκονται «υπό ρωσικό έλεγχο» δείχνει ότι η Ρωσία συμμετέχει επίσης στην προστασία τους. Οι πηγές λένε ότι περίπου 200 άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων (βασικά της GRU) που βρίσκονται στην περιοχή μαζί με μία Μοίρα εξοπλισμένων ελικοπτέρων που επανδρώνονται από Ρώσους πιλότους έχουν αναλάβει την φύλαξη των όπλων.
Η αποτυχούσα απόπειρα των ισλαμιστών να καταλάβουν την μεγάλη χημική αποθήκη του Άσαντ παραλίγο να τον οδηγούσε στην απόφαση είτε να εξαπέλυε χημικό πόλεμο εναντίον των ανταρτών ή ακόμα και ενάντια στο ΝΑΤΟ ή σε Αμερικανικούς στόχους έξω από τη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...