Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ισλαμιστές αντάρτες απειλούν να εισβάλλουν σε Ελληνορθόδοξες πόλεις στη Συρία...!!! Τώρα κατάλαβαν όλοι τον κίνδυνο...

 

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟCI) κατήγγειλε σήμερα τις απειλές που έχουν εκτοξεύσει ισλαμιστές μαχητές ενάντια σε χριστιανικές κοινότητες στη Συρία, απευχόμενος συνάμα την μετεξέλιξη της πολιτικής σύρραξης σε θρησκευτικό πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας.


Σε ανακοίνωσή του, ο ΟCI εκτιμά πως τέτοιου είδους απειλές «αντιβαίνουν στις αρχές του Ισλάμ, που διακηρύσσουν την ανεκτικότητα, την αδελφοσύνη και την ειρήνη».

Ο πανισλαμικός Οργανισμός, που στις τάξεις του απαριθμεί 57 μέλη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο «διολίσθησης σε μία δογματική σύρραξη» στη Συρία.

Σε βίντεό τους, που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, οι αντάρτες κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ προειδοποιούν τους κατοίκους της Μχάρντα και ντ’ αλ Σκιλμπίγια (δύο χριστιανικών κοινοτήτων στο κέντρο της Συρίας) πως θα τους επιτεθούν προκειμένου να απομακρύνουν μονάδες των κυβερνητικών δυνάμεων που σταθμεύουν εκεί.

Με ένα ποίμνιο 1,8 εκατ. πιστών, η συριακή ορθόδοξη κοινότητα έχει παραμείνει στο περιθώριο της εμφύλιας σύρραξης. Η κεφαλή της Εκκλησίας και μεγάλο τμήμα των πιστών της, φοβούμενοι τους ισλαμιστές, έχουν λάβει θέσεις υπέρ του Άσαντ. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...