Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

«Αποθήκη» παρεμπορίου η ΑΣΟΕΕ

Μεγάλες ποσότητες παράνομων εμπορευμάτων, αλλά και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια, μπουκάλια, αλλά και ένα πλήρη ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε η έρευνα της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, σε χώρους της σχολής, επιμελώς κρυμμένοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου. Επίσης, μέσα στην σχολή
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια- βέργες, 150 μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός. Σημειώνεται ότι έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά την έναρξη της επιχείρησης, συνελήφθησαν 16 άτομα και κατασχέθηκαν άλλοι οκτώ μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου.
«Ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων», χαρακτηρίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταγγέλλεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας ότι «συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής».
«Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει «συνεχίζει αμετανόητος να καλύπτει την ανομία και να μάχεται την προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας. Τελευταία προστατευόμενη “συλλογικότητα” από το ΣΥΡΙΖΑ είναι, βάσει της αποψινής του ανακοίνωσης, το παρεμπόριο και οι αντιεξουσιαστές που λειτουργούν ραδιοσταθμούς χωρίς άδεια και αποθηκεύουν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καδρόνια, κράνη και μπουκάλια για βόμβες μοτότωφ στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Η ανεύρεση μέσα στο Πανεπιστήμιο και η κατάσχεση των παραπάνω από την Αστυνομία συνιστά κατά το ΣΥΡΙΖΑ επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων. Η Ελληνική κοινωνία έχει σαφώς λάβει το μήνυμα. Καλό θα είναι να το λάβουν και τα δύο άκρα, και αυτό που υποθάλπει την παρανομία και αυτό που επιχειρεί να υποκαταστήσει τη νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...