Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Καραχάλιος: «Η πλαστογραφία αποτελεί ερασιτεχνική απάτη»

Τη δική του θέση σχετικά με το ζήτημα διασπάθησης δημοσίου χρήματος, που έχει προκύψει στον ΕΟΤ, δίνει, με δήλωση που του αποδίδεται, ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Νίκος Καραχάλιος.
Καραχάλιος: «Η πλαστογραφία αποτελεί ερασιτεχνική απάτη»
Ο κ. Καραχάλιος αναφέρει στη δήλωσή του ότι από τον πρώτο κιόλας μήνας της παρουσίας του στον ΕΟΤ διαπίστωσε μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον Οργανισμό, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας και επικοινωνιακής στρατηγικής.«Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο συνδέεται με δυο πράγματα», σημειώνει, «την παραγωγή έργου και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα μου σε ό, τι αφορά θέματα διαχείρισης δημοσίου
χρήματος. Ειδικά σε μια εποχή κρίσης, όπου κάθε ευρώ το οποίο ξοδεύεται άσκοπα από το δημόσιο είναι ένα ευρώ χαμένο από τα ταμεία ανεργίας, τις συντάξεις των γερόντων και τους μισθούς των πολιτών. Κάθε ενέργειά μου, για να φέρει αποτελέσματα, έπρεπε και πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη. Γι' αυτό και όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της λογιστικής (;) τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα», τονίζει χαρακτηριστικά.
«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της πλαστογραφίας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραχάλιος, «είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ». Αναφερόμενος, ειδικότερα, στα του ΕΟΤ, ο κ. Καραχάλιος ονίζει ότι θα πρέπει να «κινηθούμε βήμα-βήμα. Ελπίζω ότι ο "διάδοχός" μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού», καταλήγει στη δήλωση του ο πρώην γενιός γραμματέας του ΕΟΤ.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...