Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικό και δικαστικό «θρίλερ» για τη λίστα Λαγκάρντ

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο με τη συμμετοχή Πεπόνη και Μουζακίτη -  «Κλυδωνισμοί» στο πολιτικό σκηνικό και αναβρασμός στο Μαξίμου
Πολιτικό και δικαστικό «θρίλερ» για τη λίστα Λαγκάρντ
Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό και κλυδωνισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί η υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ.
Το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, που περιέχει τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC, έχει ήδη πάρει το δρόμο για τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα τα κόμματα εξαπολύουν εκατέρωθεν πυρά μέσω
ανακοινώσεων.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε με τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να εξετάσουν το διαβιβαστικό έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να κληθούν προκειμένου να παρέχουν εξηγήσεις για το περιεχόμενο της λίστας.
Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν η νέα λίστα έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με αυτήν που είχαν στα χέρια τους ήδη οι ελληνικές αρχές.
Ο έλεγχος των προσώπων που βρίσκονται στη λίστα θα συνεχιστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στη λίστα θα ενταχθούν σε διαφορετική δικογραφία.
«Πόλεμος» ανακοινώσεων
Σκληρές εκφράσεις και βολές εκατέρωθεν αντάλλαξαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων».
Η Ιπποκράτους κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προκάτοχος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για θράσος του κ. Βενιζέλου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...