Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Επιτέλους βρέθηκε η λύση: Θα φορολογούν τους ανέργους με 22% από το πρώτο ευρώ!


  • 420


Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Θα βάλλουν τους άνεργους να πληρώνουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ με το φανταστικό “τεκμαρτό” εισόδημα. Πως φαίνεται ότι οι υψηλόμισθοι πολιτικοί μας δεν δίνουν δεκάρα για τους συνανθρώπους τους. Προσποιούνται ότι δεν ξέρουν ότι οι γονείς ζουν τα άνεργα παιδιά τους, και ότι το σπίτι που είναι στο όνομά τους είναι γονική παροχή. Προσποιούνται ότι το 26% των ανέργων,είναι τεμπέληδες και
δεν θέλουν να βρουν δουλειά στον παράδεισο που δημιούργησαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Θα γεμίσουν τον κόσμο με ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα τους πάρουν τα σπίτια.
Με μία τροπολογία που θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες αλλάζει το σύστημα με τις αποδείξεις σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το ποσό που πρέπει να προσκομιστεί σε αποδείξεις είναι ίσο με το 25% του εισοδήματος. Τι είναι αυτό που αλλάζει; Το βασικό είναι η ποινή ή αλλιώς το πρόστιμο που θα κληθούν τα πληρώσουν όσοι συγκεντρώσουν αποδείξεις λιγότερες του 25%. Μάλιστα, το πρόστιμο είναι τόσο που ξεπερνά ακόμη και το φόρο!
Αναλυτικά Παραδείγματα
Κάποιος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ καλείται να συγκεντρώσει αποδείξεις 6.250 ευρώ. Αν συγκεντρώσει αποδειξεις 3.000 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 715 ευρώ δηλαδή το υπολειπόμενο ποσό των 3.250 x 22%.
Ωστόσο αποδείξεις καλούνται να προσκομίσουν και όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.Συγκεκριμένα ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ακόμη και τα εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ -τα οποία δεν έχουν αφορολόγητο και συνεπώς δεν έχουν λόγο να συγκεντρώνουν αποδείξεις- θα υποχρεωθούν να το κάνουν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με πρόστιμο. Κοινώς θα έχουν αρνητικό αφορολόγητο! Κουμάντο στην τσέπη του πολίτη.
Έτσι για κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και καλείται να πληρώσει φόρο 14.300 ευρώ, τώρα καλείται να προσκομίσει αποιδείξεις 10.500 ευρώ. Αν δεν προσκομίσει καθόλου αποδείξεις θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.310 (10.500 x 22% = 2.310). Αν προσκομίσει αποδείξεις 8.500 ευρώ θα πληρώσει πρόστιμο 660 ευρώ (3.000 x 22%). Δηλαδή να ξοδέψεις θες δεν θές, που τολμάς να θέλεις και αποταμίευση.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αποδείξεις αφού θα φορολογηθούν με το σύστημα έσοδα και δαπάνες κι έτσι θα ευνοείται η συγκέντρωση παρστατικών αγορών (τιμολόγια).
Οι άνεργοι θα φορολογηθούν όπως οι ελέυθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή αν κάποιος άνεργος έχει τεκμαρτό εισόδημα 10.600 από ένα σπίτι 80τ.μ κι ένα αυτοκίνητο 1400cc θα κληθεί να πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ και ας μην έχει εισοδήματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία, έχασες τη δουλειά σου, να χάσεις και το σπίτι σου, ας είναι καλά οι σπηλιές στου Φιλοπάππου. Να ψάξεις να βρεις και άλλες σπηλιές σε άλλα βουνά.
Ο υφυπουργός Οικονομικών στα μέτρα για τη φοροδιαφυγή κάλεσε τον κόσμο να πληρώνει με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. «Να εξωθηθεί ο κόσμος να πληρώνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που επιτρέπεται στην πληρωμή κάθε συναλλαγής. Αυτό είναι μέσα στα σχέδια, αλλά δεν υλοποιείται σε μια μέρα. Το έχουμε βάλει μπροστά και μέσα στο 2013 θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα» δήλωσε χαρατηριστικά. Δεν αναφέρει βέβαια το πλήρες προσωπικό φακέλωμα που θα πέσει στον κάθε πολίτη, αφού όλοι οι τυχάρπαστοι στο υπουργείο θα ξέρουν σε πραγματικό χρόνο ακόμα και αν αγόρασε….προφυλακτικά.
Τέλος, στο πεδίο της φορολόγησης των ακινήτων, σχεδιάζεται η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών παντού, η επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και η μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.
Δηλαδή έρε γλέντια! Όποιος κατάλαβε, θα πληρώσουν μέχρι και οι πέτρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...