Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Για «τερατούργημα» κάνει λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης


  • 172
     


 Για «τερατούργημα» κάνει λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης
Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 34χρονης, χθες τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι των γονιών της, σε κεντρική συνοικία της πόλης. Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος, και στο
παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Ο 27χρονος προσήχθη, χθες το βράδυ, στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε “τερατούργημα”, που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν.
Σε βάρος του δράστη, το όνομα του οποίου ο κ. Γκοδοσίδης δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα παρά μόνο αν δοθεί εισαγγελική εντολή, όπως είπε, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.
Ο 27χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.
Ο δράστης, ο οποίος δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, παρά μόνο εξ αποστάσεως, προσέγγισε την 34χρονη, την οποία είχε εντοπίσει νωρίτερα να κατευθύνεται προς το σπίτι της μαζί με μία φίλη της, την ακινητοποίησε στην πυλωτή της πολυκατοικίς και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι με τα χέρια, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα αφαίρεσε από την τσάντα της διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο. Έπειτα τράπηκε σε φυγή.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.
Ο δράστης, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Το απόγευμα, ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ξάνθης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...