Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το Spiegel για τους ''μαϊμού'' τυφλούς της Καλύμνου

 Το Spiegel για τους ''μαϊμού'' τυφλούς της Καλύμνου
"Απάτη στην Ελλάδα: Κάλυμνος, το νησί των δήθεν τυφλών". Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel .

"Ξαφνικά εκατοντάδες δήθεν τυφλοί μπορούν να δουν και πάλι: Μια άλλη κραυγαλέα περίπτωση
απάτης πρόνοιας αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα. Στο νησί της Καλύμνου πολλοί τυφλοί άνθρωποι έπαιρναν επίδομα, αν και τα μάτια τους ήταν απολύτως υγιή", σημειώνει το περιοδικό και κάνει αναφορά στους 152 ελέγχους που έγιναν στις αρχές Ιουνίου, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι 100  δεν ήταν τυφλοί.


"Οι απάτες που αφορούν σε επιδόματα πρόνοιας εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην υπερχρεωμένη Ελλάδα", επισημαίνει το Spiegel. Όπως αναφέρει από την αρχή της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης και των συναφών μέτρων λιτότητας, από τους ελέγχους που έχουν γίνει πιο έντονοι, έχει διαπιστωθεί ότι οι απάτες αυτές κοστίζουν στο κράτος κατ'εκτίμηση 500 εκατ. ευρώ ετησίως.


Τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκαλυφθεί εκατοντάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες δήθεν τυφλοί, δήθεν άτομα με ειδικές ανάγκες και δήθεν συνταξιούχοι έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έχει διαβεβαιώσει ότι όλα τα παράνομα πεταμένα τα χρήματα θα πρέπει να ανακτηθούν, τονίζει το Spiegel.

Ωστόσο, υπογραμμίζει το Spiegel , η απάτη με τις υπηρεσίες Πρόνοιας "απέχει πολύ από το να είναι ένα καθαρά ελληνικό φαινόμενο". Όπως αναφέρει, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας της Γερμανίας το 2011 άρχισε την επιβολή πάνω από 177.000 ποινικών και διοικητικών κυρώσων για απάτη.


πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...