Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οι 7 είναι έτοιμοι να ρίξουν την κυβέρνηση με αρχηγό.. την Ντόρα;




Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο δεν ήταν παρά  η προθέρμανση της “ομάδας” για το μεγάλο παιγνίδι, που δεν είναι άλλο από την πτώση της κυβέρνησης μέσα στο Φθινόπωρο.
Οταν ο βουλευτής γιος του κάποτε πανίσχυρου Ψυχάρη-Ανδρέας-μιλάει για νομοσχέδιο-κουρελού
και νόμους φτιαγμένους στο πόδι στην ουσία τους προετοιμάζει για την μεγάλη πατσαβούρα.
Μια πρώτη προφανής προσέγγιση στην περίπτωση του Ανδρέα Ψυχάρη, θα μπορούσε να αποδώσει οργή του στην μη αξιοποίησή του στο κυβερνητικό σχήμα.
Η υπουργοποίηση του Ανδρέα μπορεί να μην έλυνε απαραίτητα το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΔΟΛ- μια και οι τράπεζες έχουν γίνει πιο προσεχτικές στη χορήγηση μηντιοθαλασσοδανείων- θα ήταν όμως μια τονωτική ένεση στο όνομα Ψυχάρη.
Πιο πειστική ακούγεται η Ντόρα στο αντικυβερνητικό- και κυρίως αντιτρόικα- μανιφέστο της. Η απέχθειά της για την κυβέρνηση Σαμαρά (και τον ίδιο προσωπικά) είναι η πλέον “έντιμη” μια και τους χωρίζει το σιωπηλό ποτάμι του μακρινού πολιτικού παρελθόντος.
Από την ομάδα  των 7 σίγουρα η Ντόρα είναι η πιο επικίνδυνη αντίπαλος μια και διαθέτει, πείσμα, υπομονή και ασίγαστη διάθεση για εκδίκηση. Είναι επίσης και η πλέον εργατική αν την συγκρίνεις, για παράδειγμα, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ένας από τους λόγους που ο Καραμανλής καθυστερεί την “επίστροφή” στην πιο ενεργό πολιτική δράση είναι γιατί βαριέται. Απεναντίας η Ντόρα δεν καταλαβαίνει από κούραση και σχεδόν κανείς πολιτικός συντάκτης δεν έχει συνδυάσει την Ντόρα με ατέλειωτες διακοπές.
Το μεθοδικό μυαλό της “ομάδας” δεν είναι άλλο από τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ο πρώην δήμαρχος που ακούγεται ότι θέλει να είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με την Ντόρα, όσο και με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Μαζί με την Ντόρα γνωρίζουν όσο λίγοι τα τρωτά σημεία του Αντώνη Σαμαρά, την Αχίλλειο Πτέρνα του.
Το επιστημονικό πριόνισμα της κυβέρνησης έχει αναλάβει ο Προκόπης. Δεν υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία η οποία να μην έχει υποστεί το τσαλάκωμα των επιχειρημάτων του Πάκη. Ο Προκόπης, πρώην υπερυπουργός του Καραμανλή, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό χάρη στον οποίο ο καθηγητής συνταγματολόγος φέρει τον τίτλο του "πρώην υπουργού".
Η πιο κότα της παρέας, η μάλλον ο πιο κουτοπόνηρος είναι ο Πολύδωρας. Πρόκειται για ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τον Σκανδαλίδη του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο χτυπιούνται ότι θα καταψηφίσουν και μόλις πάρουν αυτά που θέλουν από τις ηγεσίες των κομμάτων τους, έχουν την κωλοτούμπα πρόχειρη.
Φυσικά το πιο ιντριγκαδόρικο μυαλό είναι εκείνο του Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Ο Αρης θα εκτιμήσει πότε είναι το σωστό timing για να χτυπήσει η ομάδα των 7- μια κι έξω.
Οποιοι κι αν είναι οι λόγοι και τα κίνητρα των 7, το θέμα είναι ότι εύκολα πλέον μπορούν να γίνουν δέκα και να πέσουν οι τίτλοι τέλους κι αυτής της κυβέρνησης.

Το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα των 7 είναι το να ξεκαθαρίσει ο Καραμανλής εάν θέλει να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ (που χάθηκε η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ βρε παιδιά;) η στην Προεδρία της Δημοκρατίας αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Ντόρα Μπακογιάννη που δεν έχει πει την τελευταία της λέξη...
Πηγή: kourdistoportokali



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...