Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Απόψεις ανθελληνικές και, δυστυχώς, επίσημες!



stournaras
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ερωτήθηκε μεταξύ άλλων αν συζήτησε με τον κ. Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο προς τη Γερμανία. Ο δημοσιογράφος θέλησε να μάθει αν αυτό το ζήτημα «είναι στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης». Η απάντηση του κ. Στουρνάρα μπορεί να αφήσει άφωνο ακόμα και τον πλέον
αδιάφορο -για τα πολιτικά- συμπολίτη μας: «Επιδίωξή μας στη φάση αυτή είναι να εφαρμοστεί με ουσιαστικό τρόπο η δέσμευση του Eurogroup, που λέει ότι, αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, οι εταίροι μας θα λάβουν κατάλληλα μέτρα, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος της Ελλάδας».
Ατόπημα σαν αυτό που διέπραξε ο κ. Στουρνάρας δεν έχει γίνει από κανέναν υπουργό ή σημαίνοντα πολιτικό παράγοντα στην ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης. Ο άνθρωπος αυτός συνέδεσε το αδικοχυμένο αίμα των Ελλήνων, τις εκτελέσεις, την πείνα, την εξαθλίωση, τη σκλαβιά, τους βιασμούς, τις πυρπολήσεις χωριών, τις λεηλασίες, τις κλοπές αρχαιοτήτων, όλα τα αίσχη που έπραξαν οι Γερμανοί, με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος!
Δηλαδή, αν είμαστε «καλά παιδιά» και συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις, τότε οι «εταίροι» μπορεί να δώσουν κάποιο ψίχουλο, για να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας! Η σύνδεση μιας απαράγραπτης οφειλής με το… πρωτογενές πλεόνασμα είναι τερατώδης, νομικά αβάσιμη και παραπέμπει σε νόμους της ζούγκλας και όχι της ανθρώπινης κοινωνίας.
Η δήλωση αυτή, πέρα από καλπάζοντα ανθελληνισμό, φανερώνει και κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: Τη συμμετοχή του κ. Στουρνάρα στην υλοποίηση σχεδιασμών που μπορούν να πλήξουν ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα. Ενώ το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις -μαζί με τους τόκους- μπορούν να φτάσουν σε σύνολο ακόμα και το 1 τρισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας -εμμέσως πλην σαφώς- προτείνει στους Γερμανούς να δώσουν ένα μικρό… κλάσμα από τα οφειλόμενα, για να «μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος της Ελλάδας».
Η αθλιότητα των απόψεων Στουρνάρα ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής. Ας τον μαζέψει κάποιος!
dimokratianews.gr
Freepen 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...