Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Καταδικάστηκαν τρία στελέχη για την υπόθεση Marfin

 
Βαριές ποινές αλλά με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε τρία στελέχη της Marfin για το θάνατο τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21 συναδέλφων τους κατά τη διάρκεια του εμπρησμού του υποκαταστήματος επί της οδού σταδίου στις 5 Mαΐου του
2010 στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τη διευθύντρια Άννα Βακαλοπούλου και τον υπεύθυνο ασφαλείας Εμμανουήλ Βολανάκη ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών που επίσης αντιμετώπιζε, την υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας όσο και ο υπεύθυνος ασφαλείας του υποκαταστήματος καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 ετών όπου εκτιτέα μπορεί να είναι σύμφωνα με το νόμο τα 10.

Ωστόσο, το δικαστήριο, παρότι, αποφάσισε η ποινή τους να μην είναι εξαγοράσιμη, έκανε δεκτό το αίτημά τους για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ ο καθένας.

Ελεύθερη αφέθηκε χωρίς κανέναν όρο όμως η διευθύντρια της τράπεζας Άννα Βακαλοπούλου η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ενός μήνα.

Αντίγραφο της δικογραφίας επίσης θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες και άλλων στελεχών της τράπεζας τα οποία δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος κατά τη διάρκεια του εμπρησμού χωρίς να έχουν δυνατότητα διαφυγής.

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα των συγγενών των θυμάτων οι οποίοι στο άκουσμα της απόφασης αισθάνονταν μεν δικαιωμένοι αλλά όπως έλεγαν «οι δικοί τους άνθρωποι δεν θα γυρίσουν ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...