Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Οι αληθινοί αριθμοί του «success story» του Ελληνικού Τουρισμού!


Xωρίς να επεκταθούμε σε κείμενα μελοδραματικά –που άλλωστε όλοι βιώνουμε καθημερινά- θα αρκεσθούμε να τονίσουμε δυο αλήθειες αναφορικά με την «τόσο επιτυχημένη» πορεία του Ελληνικού Τουρισμού την οποία μόλις χθες τα ελληνικά δελτία ειδήσεων … εκθείαζαν εσκεμμένα ή ανεγκέφαλα!

1.            Κρουαζιερόπλοια

Τα κρουαζιερόπλοια σε όποιο ελληνικό λιμάνι «πιάνουν» δίνουν στις λιμενικές αρχές στοιχεία ανάμεσα στα οποία είναι και ο αριθμός των επιβαινόντων. Άρα ο ίδιος αριθμός καταγράφεται π.χ. και στην Κέρκυρα, και στην Κεφαλλονιά, και στην Σαντορίνη, και στην Ρόδο αυξάνοντας κατακόρυφα τον τόσο επιθυμητό από την ελληνική (;) κυβέρνηση αριθμό τουριστών!

Αυτοί οι συγκεκριμένοι τουρίστες, εκτός από μια άρον-άρον περιήγηση σε πολυδιαφημισμένους προορισμούς, δεν τους επιτρέπει ο χρόνος παραμονής και το «πακέτο» (all-inclusive) να καταναλώσουν τίποτε εκτός κρουαζιεροπλοίου όπου, σημειωτέον, πωλούνται εντός, και … αναμνηστικά από τους τόπους που «πιάνει» η κρουαζιέρα! Επιπλέον τους πηγαίνουν με λεωφορεία μόνον όπου πληρώνεται η είσοδος και τους υπολογίζουν εκεί «με το κεφάλι». Όπου δεν υπάρχει πληρωμή κατά την είσοδο, όσο κι αν το αξιοθέατο είναι σημαντικό, αυτούς τους τουρίστες δεν θα τους δείτε ποτέ! Το ίδιο «με το κεφάλι» υπολογίζεται και ο τυχόν καφές που θα καταναλώσουν σε ήδη προκαθορισμένα από τους tour operators μαγαζιά.

2.            Με Charters

Μέχρι και πριν από πέντε χρόνια οι τουρίστες που επισκέπτονταν αεροπορικώς τον τόπο μας έκαναν κράτηση για ένα –ή και δυο- «forthnight», τουτέστιν ένα δεκαπενθήμερο! Τώρα η κράτηση έχει περιορισθεί στην εβδομάδα. Άρα στο δεκαπενθήμερο είχαμε πριν π.χ. ένα ζευγάρι, ενώ τώρα το ίδιο χρονικό διάστημα έχουμε δυο ζευγάρια! Να σημειωθεί ότι οι τιμές των δωματίων είναι εξευτελιστικές (τουλάχιστον αυτές δίνουν εκβιαστικά πλέον οι ξένοι tour operators), οι δε τουρίστες «τρώνε εντός» (είτε είναι all-inclusive, είτε τη «βγάζουν» με μια ντομάτα στα δυο).

Αυτή είναι η πραγματικότητα του «success story» του Ελληνικού Τουρισμού!

ΜΝΜ – OΔΥΣΣΕΙΑ

 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...