Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

XΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HEDGE FUND


«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου, οδηγώντας σε κατάρρευση την Ευρωζώνη», εκτιμά η Paulson & Co., το hedge fund του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού Τζον Πόλσον. Σε επιστολή που έστειλε αυτόν το μήνα στους πελάτες του, το...
hedge fund εκτιμά ότι Ελλάδα θα χρειαστεί ενδεχομένως 90 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές απαιτήσεις που θα προκύψουν από την αναμενόμενη συμφωνία για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια περικοπής του ελληνικού χρέους, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στελέχη του fund, ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο σοκ στο σύστημα από την κατάρρευση της Lehman Brothers.
«Πιστεύουμε ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερο σοκ στο σύστημα από την κατάρρευση της Lehman, οδηγώντας άμεσα τις οικονομίες σε συρρίκνωση και τις αγορές σε πτώση», ανέφερε στην επιστολή του το hedge fund, σύμφωνα με το Bloomberg News.
Σύμφωνα με το hedge fund, αυτό για το οποίο ανησυχεί περισσότερο είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες έχουν δανειστεί περισσότερο απ' ό,τι οι αμερικανικές τράπεζες και δεν έχουν αρκετά κεφάλαια για να αντεπεξέλθουν σε μια πιστωτική κρίση.
Σημειώνεται πως ο ιδρυτής του hedge fund, Τζον Πόλσον, έβγαλε δισεκατομμύρια το 2007 στοιχηματίζοντας στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς των subprime στεγαστικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...