Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Για τον κίνδυνο στρατιωτικού πραξικοπήματος γράφουν οι Βρετανοί


Για τον κίνδυνο στρατιωτικού πραξικοπήματος γράφουν οι ΒρετανοίΎποπτα και ύπουλα παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου έχουν αρχίζει να παίζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά στον βρετανικό Τύπο κατά της Ελλάδας, καθώς πάλι μια βρετανική εφημερίδα η EXPRESS ισχυρίζεται ότι «Στην Ελλάδα χθες το βράδυ υπήρχαν φόβοι για πραξικόπημα», όπως δημοσιεύει το defencenet.gr
Ας δούμε κατ’αρχήν ολόκληρο το δημοσίευμα:
«Οι φόβοι για στρατιωτικό πραξικόπημα αυξήθηκαν εχθές βράδυ καθώς η Ελλάδα πάλεψε με την οικονομική καταστροφή. Η κρίση βρήκε το Χρηματιστήριο στο Λονδίνο να πέφτουν εχθές και το ευρώ
να βρίσκεται σε κρίση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδες καθώς οι τράπεζες – συμπεριλαμβανομένων της RBS και της Barclays, απειλούνται με υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.
Ο Λορντ Λάμοντ προειδοποίησε την Ελλάδα ότι η Ελλάδα ήταν «το καναρίνι στο ορυχείο (σ.σ.:!), μια
προειδοποίηση για τους κινδύνους που έρχονται». Η εμφάνιση μερικών υψηλόβαθμων αξιωματικών του Στρατού δίπλα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια σε σύσκεψη την Τετάρτη, όταν άσκησε κριτική στη Γερμανία, πυροδότησε φήμες περί πραξικοπήματος.
Ο κ. Παπούλιας δήλωσε δυσοίωνα « Η πολιτικοί πρέπει να παραδειγματιστούν από τους στρατιωτικούς μας. Πάντα παρέμειναν πιστοί στην πατρίδα». Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα υπέκυπτε σε στρατιωτική διακυβέρνηση.
Μια σκληρή χούντα κυβέρνησε τη χώρα από το 1967 μέχρι το 1974. Ο πρώην γερμανός στρατηγός Harald Kujat εξέφρασε εχθές τους φόβους του για πραξικόπημα στην Ελλάδα. Και μετά τις πρόσφατες ταραχές στην Αθήνα υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν την ανάπτυξη αρμάτων μάχης στην Αθήνα για την προστασία των τραπεζών«.
Aν αναλυθεί λέξη-λέξη το δημοσίευμα, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, αλλά η EΧPRESS είναι μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα στην Βρετανία και το site διαβάζεται από εκατομμύρια Έλληνες και ξένους. Το ότι μια επίσκεψη του Κ.Παπούλια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «αξιοποιήθηκε» για να υπάρξουν φαντασιώσεις για πραξικόπημα, αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Θέλουν να περάσουν στο εξωτερικό την εικόμα μιας Έλλάδας απόλυτα ασταθούς.
Ή και να στείλουν ένα μήνυμα στις Ένοπλες Δυνμάμεις «να καθίσουν φρόνιμα». Εκτιμούμε ότι για την ώρα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της νομιμοφροσύνης των ΕΔ.
Σε ότι αφορά τον Γερμανό στρατηγό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θέση του διευκολύνει αυτούς που θέλουν να απομονώσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά το ποιος «ζητούσε την ανάπτυξη αρμάτων μάχης στην Αθήνα για την προστασία των τραπεζών», η απάντηση είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος! Και βέβαια, όπως σημειώνει και το yened.blogspot.com, το να βρίσκεται ο υπασπιστής του προέδρου πίσω του, αυτό είναι μάλλον σύνηθες.
Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να περιμένουμε πραξικόπημα συνέχεια στην Βρετανία, αφού η βασίλισσα έχει μόνομη παρουσία γύρω της των ουσάρων…
Για όσους αγνοούν το ρόλο του «καναρινιού στο ορυχείο» είναι η τραγική ιστορία των αθώων πουλιών που τα άφηναν ελεύθερα μέσα στις καινούριες στοές που άνοιγαν οι εργάτες των ορυχείων για να πετάξουν και να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν δηλητηδιώδη αέρια. Αν το καναρίνι συνέχισε να κελαηδά και να πετά προχωρούσαν οι εργάτες στη σήτιρξη της στοάς. Αν έπαυε να κελαηδά και δεν επέστρεφε από το βάθος των στοών, σημαίνει ότι είχε πεθάνει από δηλητηριώδη αέρια και οι εργάτες προειδοποιούντο να φορέσουν τις προσωπίδες ή να εγκαταλείψουν την συγκεκριμένη στοά.
Eίναι ανατριχιαστικό το ότι χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως «καναρίνι» της ευρωζώνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...