Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα στο Eurogroup: Ζητάνε νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ και νέους φόρους


Με άγριες διαθέσεις περιμένουν την Ελλάδα στο νέο Eurogroup της Τετάρτης καθώς φαίνεται ότι μπαίνουν νέοι όροι στο τραπέζι για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το κείμενο της δήλωσης προθέσεων η Αθήνα ...
υποχρεώνεται να προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές 1,8 δισ. ευρώ.
Το κείμενο της δήλωσης προθέσεων του αυριανού Eurogroup που βρίσκεται στη διάθεσή του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DAP είναι σαφές. Η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει με τη βοήθεια συμπληρωματικού προϋπολογισμού ή νέων μέτρων σε περικοπές ύψους 1,1 δισ. ευρώ στον τομέα της Υγείας, 300 εκ. στις αμυντικές δαπάνες και 400 εκ. σε άλλους τομείς.
Όπως γράφει η Deutche Welle, το κείμενο αναφέρει εκτός αυτού, η εκταμίευση της πρώτης δόσης του 2ου πακέτου βοήθειας εξαρτάται από την εισαγωγή φόρου επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με χαμηλότερες αμοιβές.
Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τους εκπροσώπους της τρόικας σε όλους τους τομείς και να τους διασφαλίσει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες. Η τελική ευθύνη των αποφάσεων παραμένει όμως στην Αθήνα τονίζεται στο προσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...