Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Κατά παραγγελία" ήταν η πρωτοφανής ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας





Image
Χτύπημα «κατά παραγγελία» εκτέλεσαν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στην Ολυμπία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Δίωξης Αρχαιοκαπηλείας. Οπως προκύπτει από την κατάθεση της 48χρονης αρχαιοφύλακα, την οποία ακινητοποίησαν οι δράστες, αλλά και από τις κινήσεις τους που καταγράφηκαν από το κλειστό σύστημα
ηλεκτρονικής παρακολούθησης, αναζητούσαν συγκεκριμένα εκθέματα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των "Νέων", η φύλακας που δέχθηκε την επίθεση των ληστών έφθασε πρώτη στο μουσείο, ενώ ο δεύτερος φύλακας έφθασε λίγη ώρα μετά τη ληστεία. Σχετικά με τον τρίτο φύλακα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε άδεια.
«Μου ζήτησαν να τους δείξω τα χρυσά στεφάνια, τη συλλογή γραμματοσήμων Παπαστεφάνου και ένα χρυσό δαχτυλίδι», κατέθεσε η αρχαιοφύλακας Αγγελική Κανελλοπούλου στους αστυνομικούς.

Οι δύο ληστές φάνηκε να ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι για τον τρόπο φύλαξης του Μουσείου, γι' αυτό και επέλεξαν την ώρα που θα μπορούσαν να δράσουν ανενόχλητοι. Δεν ήταν όμως εξίσου πληροφορημένοι για το πού φυλάσσονταν τα αντικείμενα που ήθελαν. Ετσι, η συλλογή γραμματοσήμων Παπαστεφάνου που ήταν ένας από τους στόχους τους δεν φυλάσσεται στο συγκεκριμένο μουσείο, αλλά σε άλλο του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.
Η βραδινή βάρδια στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τελειώνει στις 6 το πρωί. Ο νυχτοφύλακας, ο οποίος οπλοφορεί, παραδίδει τα κλειδιά στο φυλάκιο του νέου Μουσείου. Ελλείψει πόρων, μεσολαβεί ένα νεκρό διάστημα 6 - 7.30 π.μ. στο οποίο δεν υπάρχει καμία φύλαξη και ο χώρος προστατεύεται μόνο από τον συναγερμό. Στις 7.30 έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους 3 φύλακες στο Μουσείο. Ομως μόνο μία πήγε στην ώρα της. Το χρονικό αυτό διάστημα οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο ληστές πέρασαν ανενόχλητοι στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...