Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Το σοκ της εξαθλίωσης στους (άλλοτε) ισχυρούς δημοσιογράφους...


http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_599.html





Η είδηση της αυτοκτονίας πρώην συμβασιούχου της ΕΡΤ σοκάρει. Ο Κ.Π. ανήκε στην παλιά-παλιά φουρνιά του επαγγέλματος. Στην παραγωγή ειδήσεων. Είχε περάσει και από την ιδιωτική τηλεόραση. Από το ιδιωτικό κανάλι που εργαζόταν, πριν την ΕΡΤ, απολύθηκε. Ως αχρείαστος πιά. Αν και ήταν από τους εμπειρότερους.
Και μετά την απόλυση του άρχισαν τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Ανήκε πια στις ευπαθείς ομάδες. Στην ... ΕΡΤ ήταν συμβασιούχος με την τελευταία (2010) πράξη προσλήψεων συμβασιούχων.
Η μη ανανέωση της σύμβασης του ήταν πλήγμα για αυτόν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Της απόγνωσης;

Η αυτοκτονία του σοκάρει το μιντιακό σύστημα πέντε μέρες μετά. Γιατί σήμερα έγινε η είδηση γνωστή ευρέως. Έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Δευτέρα. Η κηδεία του έγινε στη σιωπή.
Τη σιωπή της θλίψης και της εξαθλίωσης.
Αυτής που βιώνουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι. Μόλις πρόσφατα

στο zoornalistas γράφτηκε για τα "ψυχοφάρμακα" που δίνουν οι γιατροί του ΕΔΟΕΑΠ σε ολοένα και περισσότερους δημοσιογράφους. Και αυτούς που εργάζονται και αυτούς που είναι άνεργοι.
Αν αρχίσουμε να λέμε ιστορίες εξαθλίωσης δεν θα τελειώσουμε.
Για δημοσιογράφους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτια. Για ανθρώπους που τους έκοψαν το ρεύμα, το τηλέφωνο. Για δημοσιογράφους που ξεπουλάνε πίνακες και λάμπες από τα άλλοτε φωταγωγημένα σπίτια τους.
Όπως ακριβώς στην ελληνική κοινωνία, έτσι και οι δημοσιογράφοι βιώνουν την ύφεση με τραγικούς τρόπους. Ίσως όμως να βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα. Σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση, απ' ότι άλλοι πολίτες. Αυτοί οι "ισχυροί" διαμεσολαβητές, κυνικοί μέσα στη γνώση των πραγμάτων, μακριά τόσα πολλά χρόνια και αποκομμένοι από την κοινωνία, καταρρέουν πιο εύκολα...



greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...