Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Οι Γερμανοί με το Μνημόνιο αναγνωρίζουν το χρέος τους προς την Ελλάδα»


«Οι Γερμανοί με το Μνημόνιο αναγνωρίζουν το χρέος τους προς την Ελλάδα»Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την ευρωπαϊκή ηγεσία άσκησε ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι «τις αποφάσεις για τη χώρα δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά κάποιοι τεχνοκράτες και ξένοι πολιτικοί», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στοιχειώδους δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, τα μέτρα της οποίας υπερψηφίστηκαν την Κυριακή, ο κ. Γλέζος υπενθύμισε με νόημα ότι «τα δάνεια του 1825 η Ελλάδα τα αποπλήρωσε πριν από 12 χρόνια» κάνοντας λόγο για πολυετή δέσμευση του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε ότι «όσο δανειζόμαστε θα είμαστε υπόδουλοι της Γερμανίας με αυτού του είδους τα τοκογλυφικά δάνεια».
«Η επιθετικότητα των Γερμανών και το άρθρο του Μνημονίου που προβλέπει για το μη συμψηφισμό των χρεών αποτελούν άμεση αναγνώριση του γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.
Τέλος, ο κ. Γλέζος τάχθηκε υπέρ ενός εσωτερικού δανείου, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. «Η εξουσία να περάσει στα χέρια αυτών που έχουν τη νωπή λαϊκή εντολή» σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

1 σχόλιο:

  1. τι έκανες ωρε Προεδρε τόσα χρόνια εσυ...

    γιατι κανεις κριτικη τι ΔΕΝ έκαναν οι άλλοι

    κανε κριτικη στον εαυτό σου που ως Πρόεδρος (του γερμανικου χρεους κακομοιρε...) τι ΔΕΝ έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...