Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μπράβο Μιχάλη Παντελούρη, πολύ σε πάμε!




Αυτός ο έπαινος είναι για τον ελληνογερμανό δημοσιογράφο Μιχάλη Παντελούρη, ο οποίος εκπροσωπεί χίλια τα εκατό τη λογική και την Ελλάδα στις συζητήσεις των γερμανικών (και όχι μόνο) μέσων ενημέρωσης. Νέος, πολυμορφωμένος και διαβασμένος με επιχειρήματα και συναίσθημα, μάς έβγαλε
ασπροπρόσωπους (ως Έλληνες εννοώ) για μια φορά ακόμα στη μεγάλη πολιτικοοικονομική εκπομπή στο Α΄γερμανικό πρόγραμμα τηλεόρασης (ARD) χτες το βράδυ.  Με σωστά επιλεγμένα επιχειρήματα κατέρριψε  τα υπονοούμενα της γερμανικής ομίγυρης του πάνελ ότι οι Έλληνες είναι οι "τεμπέληδες και οι αργόμισθοι" της Ευρώπης. Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν αυτός από τους Φιλελεύθερους (επίτηδες δεν αναφέρω το όνομά του, τον θεωρώ πολύ βλάκα κι αγράμματο και δηλητηριασμένο ανθέλληνα), ο οποίος με άσχετα επιχειρήματα ήθελε να μας πείσει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ οι ελληνικές συντάξεις πληρώνονται από τους Γερμανούς. Κάτι τέτοια ακούνε οι "άσχετοι" Γερμανοί και τα βάζουν με τους Έλληνες. Γενική διαπίστωση που υποστηρίχθηκε από τον Γκάισλερ (πρώην υπουργό των Χριστιανοδημοκρατών με τον Κολ), τη γνωστή Σάρα από τους αριστερούς και τον οικονομολόγο Μύλερ, ότι η "συνταγή" και το "φάρμακο"  που δόθηκαν στους Έλληνες και στην Ελλάδα, ήταν λάθος. Διαπίστωση όλων (εκτός από τον βλάκα των Φιλελευθέρων): Να οργανωθεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, όπως το σχέδιο Μάρσαλ και να δοθεί μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη. Η λύση που προτάθηκε από τον πολύ πειστικό οικονομολόγο Μύλερ, να επιστρέψει ην Ελλάδα στη δραχμή, για να μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα το χρέος, δεν βρήκε ούτε θετική ούτε αρνητική ανταπόκριση. 
Ο Παντελής ήταν καταπληκτικός στην επιχειρηματολογία του και ξεκαθάρισε αρκετά σκοτεινά σημεία στο ακροατήριο και στη γερμανική κοινή γνώμη και καταχειροκροτήθηκε. Εγώ αισθάνθηκα πολύ υπερήφανος για το ότι υπάρχουν και τέτοιοι Έλληνες!  Μπράβο, αγαπητέ Μιχάλη!

Περισσότερες πληροφορίες για το Μιχάλη Παντελούρη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του:
  http://pantelouris.de/uber-mich/
Από το KAPISTRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...