Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανακάλυψε θαμμένο… χρυσάφι στο νέο του εστιατόριο!



Αυτό θα πει να έχεις αστέρι στη ζωή...
Ο Τζέιμι Ολιβερ είναι ίσως ο διασημότερος σεφ παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε από το μηδέν, σε νεαρή ηλικία, και έδωσε στη γαστρονομία νεανικό ρυθμό και εξαιρετικές δόσεις δημιουργικότητας και φαντασίας.

Δημιούργησε συνταγές εμπνευσμένες από κάθε γωνιά του πλανήτη φέρνοντας στο πιάτο μας κοσμοπολίτικες γεύσεις αλλά και υγιεινές και χρηστικές επιλογές για όλους. Εγινε γνωστός σε όλες τις ηπείρους, μια και ταξίδεψε σε αυτές για να παρουσιάσει είτε μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές είτε μέσα από ντοκιμαντέρ σπεσιαλιτέ από όλο τον κόσμο.

Αφού λοιπόν έγινε ο ίδιος διάσημος, πλούσιος και πετυχημένος, έδωσε στη συνέχεια τη βοήθειά του σε παιδιά των φαναριών παίρνοντάς τα μαζί του να εκπαιδευτούν στη μαγειρική και να έχουν μια ευκαιρία ζωής να φύγουν από τη φτώχεια και το δρόμο.

Φαίνεται ότι το καλό δεν το παίρνει ο γιαλός αλλά επιστρέφει σε αυτόν που θα το κάνει. Ο διάσημος Ολιβερ λοιπόν εντόπισε ένα πολύ καλό σημείο στην πόλη του Μάντσεστερ για να ανοίξει το νέο του εστιατόριο. Το σημείο αυτό ήταν μια παλιά τράπεζα. Ο Τζέιμι αποφάσισε να αγοράσει το κτίριο ξεκινώντας πλήρη ανακαίνιση των χώρων. Οταν άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα οι εργάτες εντόπισαν σε ένα από τα υπόγεια του κτιρίου ένα δωμάτιο γεμάτο με τραπεζικές θυρίδες. Αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές αλλά παρά τις προσπάθειες από πλευράς τους να βρεθούν οι δικαιούχοι αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ετσι οι θυρίδες ανοίχτηκαν με τρυπάνι και το περιεχόμενό τους ανήκει δικαιωματικά στον νέο ιδιοκτήτη, δηλαδή τον Τζέιμι Ολιβερ.

Οταν ο διάσημος σεφ είδε περι τίνος πρόκειται δεν πίστευε στα μάτια του. Χρυσά αντικείμενα, χρυσά νομίσματα και κοσμήματα που συνολικά ξεπερνούν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης στις θυρίδες βρέθηκαν παλιές μπομπίνες με σπάνιες ηχογραφήσεις των New Order και των Joy Division ανυπολόγιστης αξίας.

Ο Ολιβερ, που προσπαθεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη, δεν έχει ακόμα κάνει καμία δήλωση σχετικά για το ευτυχές γεγονός, αλλά αναμένεται τις επόμενες μέρες να μιλήσει γι’ αυτό στα βρετανικά Μέσα.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...