Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Να κλείσει τώρα η πόρτα του φρενοκομείου


Επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή.

Επειδή οι δανειστές συνεχίζουν να παίζουν με τον πόνο μας, καθώς εξακολουθούν να συνομιλούν με πρόσωπα που έχουν πάψει να εκτιμούν.

Επειδή τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής ήσαν πολύ σοβαρά, μαρτυρούν ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης και κραυγάζουν υπέρ της ανάγκης άμεσης εκτόνωσης.

Επειδή η χώρα συνεχίζει να διαθέτει μια πολυπληθή κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε, στην οποία έχει προστεθεί μια Βουλή που θυμίζει φρενοκομείο.

Επειδή η Βουλή του «λεφτά υπάρχουν» έχει μετατραπεί....
σε αλλοπρόσαλλες και παραζαλισμένες φατρίες.

Επειδή δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν οι λόγοι για τους οποίους ψήφισαν «ναι» ή «όχι» οι βουλευτές σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και όχι αποκλειστικά με θέματα κομματικής πειθαρχίας ή πολιτικής επιβίωσης.

Επειδή από την συζήτηση στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής δεν προέκυψε ότι οι βουλευτές είχαν διαβάσει τη νέα δανειακή σύμβαση, με αποτέλεσμα οι μεν να καταφεύγουν στην κινδυνολογία και οι δε στις κορώνες περί κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας (που έχει από καιρό απολεσθεί και η επανάκτησή της δεν παντρεύεται με τις προσωπικές τους επιδιώξεις).

Επειδή δηλαδή στην πιο κρίσιμη ώρα διαθέτουμε το πιο ανώριμο πολιτικό προσωπικό.

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι ανέξοδοι ηρωισμοί και οι ανόητες δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Για παράδειγμα, αν δεν επρόκειτο να αποπεμφθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Προστασίας του Πολίτη, Ρίψης Δακρυγόνων και πρόκλησης αλαλούμ, δεν υπήρχε κανένας λόγος να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον κ. Παπουτσή για να… ενημερωθεί για τα θλιβερά γεγονότα και να συζητήσουν ποια μέτρα θα ληφθούν για να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Δεν χρειαζόταν, διότι αν καταλάβαμε καλά το πόρισμα είχε βγει πριν από τη συνάντηση.

Όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πρόβλημα ήταν επιχειρησιακό και… όχι πολιτικό!

Αυτό πάλι τι ήταν; Διότι αν τα πράγματα μπορούν να λύνονται και να πηγαίνουν ρολόι με επιχειρησιακό τρόπο, τότε τι χρειάζονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι;

Δεύτερο παράδειγμα: Ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος (ο οποίος δεν έχουμε καταλάβει τι δουλειά κάνει), δήλωσε τη Δευτέρα (στον Real Fm) κάτι το εντελώς ακατανόητο:

«Η κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές».

Τι θέλει να πει κι’ αυτός ο ποιητής; Ότι η κυβέρνηση ξαναπήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής την προηγούμενη Κυριακή και επομένως μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά (λέμε τώρα) για άλλα δυο χρόνια;

Και πως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα μας οδηγήσει στις εκλογές;

Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Σταυρόπουλος ότι έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες; Δεν έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να συνεχίσει υφιστάμενη αυτή η κυβέρνηση με τη στήριξη ενός κόμματος, διότι κανένα δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία 151 ψήφων;

Δεν έχει αντιληφθεί πως στην ουσία δεν υπάρχει η Δεδηλωμένη; Πού κολλά αυτό το περί… 2013;

Δεν ζει στην Ελλάδα ο κύριος υπουργός; Δεν βλέπει ότι το καζάνι βράζει και πως στη Δημοκρατία η βαλβίδα εκτόνωσης είναι οι εκλογές;

Καλό είναι επομένως να περιοριστούν οι προκλητικές δηλώσεις. Το ξέρουμε ότι κάποιοι παραμένουν εκτός τόπου και χρόνου, αλλά σε εποχές σαν τη σημερινή... αρκεί μια σπίθα για να ξεσπάσει η καταστροφή.

Ένα τελευταίο παράδειγμα: Άκουσα το αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη – λίαν εκνευρισμένο, για κάποιον άγνωστο λόγο – να αγορεύει σε έντονο ύφος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, καταφεύγοντας στο γνωστό επιχείρημα περί ελλείψεως πετρελαίου σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Και τι είπε; Μα ότι πρέπει να σκεπτόμαστε πως στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία, επικρατεί πολικό ψύχος και τι θ’ απογίνονταν οι συμπατριώτες μας αν δεν είχαν θέρμανση;

Συγγνώμη, αλλά δεν του έχει πει κανείς πως και τώρα, χωρίς χρεοκοπία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ;

Δεν του έχει πει κανείς πως για να ζεσταθούν χρειάζονται μια ολόκληρη περιουσία, την οποία ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ;

Δεν του έχει πει κανείς πως ούτε ξύλα δεν βρίσκουν πια για να ζεσταθούν;

Δεν του έχει πει κανείς πως τα σχολεία στη Φλώρινα δεν λειτουργούν εδώ και δύο μήνες λόγω έλλειψης θέρμανσης;

Συμπέρασμα: Συνέλθετε και μην προκαλείτε, διότι κάθεστε δυο χρόνια σε υπουργικές καρέκλες και καταφέρατε να διαλύσετε τη χώρα και να διώξετε τα παιδιά από τις παγωμένες σχολικές αίθουσες της Μακεδονίας, την οποία έχετε το θράσος να επικαλείστε μέσα στις θερμαινόμενες αίθουσες του κοινοβουλίου.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη από elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...