Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Υπό καθεστώς επιτήρησης ολόκληρη η ΕΕ από τον S&P

Ο οίκος ξαναχτυπά, δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση σε 15 μέλη της ευρωζώνης

Σε επιτήρηση έθεσε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Standard & Poor's, προειδοποιώντας για πιθανή μελλοντική υποβάθμιση.

Ο οίκος ξαναχτυπά, δύο ημέρες μετά την προειδοποίησή του σε 15 μέλη της ευρωζώνης, και τοποθετεί σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν χαθεί η άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ ενός ή περισσότερων κρατών-μελών.

«Η απόφαση μας αντανακλά τις αυξημένες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει η μελλοντική ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους των μελών της ευρωζώνης, και κατά συνέπεια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των επιδεινούμενων πολιτικών, οικονομικών και δημοσιονομικών προβλημάτων της περιοχής», τονίζει ο οίκος στην έκθεσή του.

Επίσης, ο S&P τονίζει πως τα τελικά συμπεράσματα για τις επόμενες κινήσεις του θα τα εξάγει μετά το πέρας της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή. «Ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνόδου μπορεί να υποβαθμίσουμε τη μακροχρόνια αξιολόγηση της ΕΕ κατά μία μονάδα τουλάχιστον», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο οίκος τοποθετεί υπό καθεστώς επιτήρησης και μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων τη γαλλική Societe Generale και τη γερμανική Deutsche Bank, απειλώντας και εκείνες με υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...