Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Πορείες για την ημέρα μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο

thumb
Ξεκίνησαν οι νέες συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι συμμετείχαν σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας περίπου 2.500 χιλιάδες μαθητές, ενώ σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια.
20:02 Πετροπόλεμος στο ύψος της Ναυαρίνου, κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Περισσότεροι από 200  συγκεντρωμένοι, με χρήση χημικών απαντούν οι αστυνομικοί.
19:50 Ήρεμα τα πράγματα στο κέντρο. Περί τις 40 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε διάφορα σημεία για να προλάβουν τυχόν επεισόδια.
19:40 Χωρίστηκε στα δύο η πορεία. Μία μεγάλη ομάδα από πανό του ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς την Λ.Συγγρού και βρίσκεται τώρα στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

19:35 Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από το Σύνταγμα και η διαδήλωση έσπασε σε δύο μέρη, ενώ οι δυνάμει των ΜΑΤ κατευθύνονται στην Ομόνοια.
19:30 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απωθούν τους διαδηλωτές προς την Β. Γεωργίου.
19:30 Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.
19:27 Αποχώρησαν οι εύζωνοι από τη σκοπιά τους.
19:25 Άρχισαν τα επεισόδια μπροστά από τη Βουλή καθώς ομάδα διαδηλωτών έριξε μολότοφ στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να κάνουν χρίση χημικών.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132319360079.jpg
19:20 Στο Σύνταγμα η κεφαλή της πορείας
19:10 Η κεφαλή της πορείας έφτασε στο ύψος της Παλιάς Βουλής.
19:05 Ασθενοφόρο βρίσκεται στο Σύνταγμα, στη συμβολή με την οδό Ερμού.
19:00 Έκλεισαν η Ιπποκράτους από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η Ακαδημίας από την Κάνιγγος.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132319235968.jpg
18:30 Άρχισε η πορεία των αντιεξουσιαστών
18:00 Ξεκινούν σε λίγη ώρα οι πορείες που είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα. Ήδη υπάρχει αρκετός κόσμος στο κέντρο.
16:00 Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας έγιναν έξι προσαγωγές, εννέα συλλήψεις ενώ τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί. Οι δρόμοι στο κέντρο έχουν ανοίξει.
15:40 Μαθητές του Αγρινίου εισέβαλαν στο Δημαρχείο της περιοχής προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ενώ απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωση των μαθητών που είχαν προσαχθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
15:10 Επεισόδια στη μαθητική πορεία στο Χαλάνδρι. Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Α.Τ Χαλανδρίου με αποτέλεσμα δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να τους απωθήσουν προς την πλατεία Χαλανδρίου.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132317867863.jpg
15:05 Στις έξι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
15:00 Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.
14:50 Τρεις προσαγωγές στη Σταδίου, ενώ έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο.
14:45 Οπισθοχωρούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ελάχιστοι διαδηλωτές έχουν μείνει στο Σύνταγμα. Νεαροί κατά την αποχώρησή τους προς τα Προπύλαια, μπήκαν σε γνωστό ταχυφαγείο και πήραν ό,τι μπορούσαν.
14:30 Διαδηλωτές σπάνε μάρμαρα από σκαλοπάτια ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος.
14:25 ΜΑΤ επί της Αμαλίας, επιχειρούν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Ένταση στην περιοχή με ρίψεις χημικών και μολότοφ.
14:20 Μαθητές έκλεισαν συμβολικά την Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Δάφνη.
14:00 Πριν από λίγο μπήκε φωτιά και σε άλλους κάδους, στην οδό Ιασωνίδου στη Θεσσαλονίκη. Άνδρες τον ΜΑΤ επιχείρησαν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να γίνουν προσαγωγές δυο νεαρών. Οι μαθητές παραμένουν στο σημείο και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο προσαχθέντες.
13:55 Ένταση και χρήση χημικών στη συμβολή Εδουάρδου Λο και Πανεπιστημίου
13:50 Ομάδα διαδηλωτών πετάει πέτρες και νεράντζια στα ΜΑΤ στη Πανεπιστημίου
13:45 Σύμφωνα με το thestival.gr απαντούν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί στη βροχή από πέτρες που δέχτηκαν από νεαρούς στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αυτοκίνητα.
13:00 Μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, ενώ είναι κλειστή η Πανεπιστημίου από τη Σίνα και η Ιπποκράτους από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το κλίμα είναι ήρεμο, με πανό αφιερωμένα στον αδικοχαμένο 15χρονο. Οι κλούβες των ΜΑΤ είναι σταθμευμένες στη Σταδίου και έξω από τη Βουλή, ενώ επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132317388233.jpg
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα, που επρόκειτο να κλείσει στις 6 το απόγευμα, έκλεισε από τη 1.30, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.
12:45 Μαθητές σχολείων είχαν αποκλείσει με κάδους τη Θηβών και την Ιερά Οδό, προκαλώντας απίστευτο μποτιλιάρισμα.
12:30 Στους δρόμους βγήκαν μαθητές και φοιτητές και στο Ηράκλειο, όπου η (ειρηνική μέχρι κάποια στιγμή) πορεία χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή από ένταση, η οποία "ξέσπασε" με πετροπόλεμο εναντίον της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κορνάρου και ακολούθως την Τράπεζα Κύπρου στην οδό Αβέρωφ. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο κέντρο του Ηρακλείου.
12:00 Φωτιά σε κάδους επί της Εγνατίας, στο ύψος της Αριστοτέλους, έβαλαν το μεσημέρι μαθητές στη Θεσσαλονίκη ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πορεία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 400 μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...