Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Guardian: Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη


Guardian: Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη! Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, την οποία δημοσιεύει η Guardian, ανατρέπει τα...




 γνωστά στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι 'τεμπέληδες' και δεν δουλεύουν, ενώ οι Γερμανοί 'σκοτώνονται' στη δουλειά.
Έτσι σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 42,2 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από όλους τους άλλους λαούς της Ε.Ε!
Στην κατηγορία των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, οι Ελληνες αποδεικνύονται ακόμη πιο εργατικοί, καθώς εργάζονται 43,7 ώρες, «ρεκόρ» το οποίο μοιράζονται μαζί με τους Αυστριακούς.
Στον αντίποδα, από την έρευνα των Βρετανών προκύπτει ότι οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τελευταίοι είναι οι Ιρλανδοί με 35 ώρες.
hours
Αναλυτικά τα στατιστικά που δημοσιεύει η Guardian:
 4
Η Guardian υπογραμμίζει ότι λόγω των οικονoμικών συγκυριών και τις κρίσης, οι Ευρωπαίοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, ενώ δεν διστάζει μάλιστα να αντιπαραθέσει τις ώρες εργασίας των Ελλήνων με αυτές των Γερμανών που βρίσκονται χαμηλότερα στη λίστα. Τονίζει ακόμα τα ιδιαίτερα υψηλάποσοστά ανεργίας στους νέους της χώρας μας.
Και ακόμα η εφημερίδα τονίζει ότι τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους ο Ελληνικός λαός εύλογα νιώθει ότι δεν ευθύνεται για την κρίση.
Όσο αφορά όμως το επίπεδο παραγωγικότητας τα πράγματα αλλάζουν για την χώρα μας.
Όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat, ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7, με πρώτο το Λουξεμβούργο με 189,2 ανά ώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση, χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (113,5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...