Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Θαύμα θαύμα! O Beni βρήκε λεφτά και σώζει τους συνταξιούχους . . .

Όπως γράψαμε και το πρωί, θα υπήρχε καθυστέρηση 5 ημερών στην καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου από το ΙΚΑ, από τις 16 στις 22 του Δεκέμβρη, ενώ κανονικά θα δινόταν το δώρο των Χριστουγέννων και το ΕΚΑΣ. Η είδηση εδώ: Άρχισαν τα όργανα; Θα καθυστερήσει η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου από το ΙΚΑ

Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό ότι το ΙΚΑ είχα σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ενώ τελικά παρενέβη ο ίδιος ο Βενιζέλος και «καθάρισε». Το εν λόγω κονδύλι θα φύγει τελικά από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι επιβεβαίωση ήρθε και από το ΥΠΟΙΚ και από τον Κουτρουμάνη.
Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι κατόπιν οδηγιών του κ. Ευ. Βενιζέλου, σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ, ώστε να καταβληθούν κανονικά συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων του ΙΚΑ και «να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης».
Aκολούθησε η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:
«(…)Μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Επίσης στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από το ΙΚΑ και το δώρο μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου. Ειδικά για το ΙΚΑ που η πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου συνδέεται με την καταβολή της 6ης δόσης και τα ομόλογα ύψους 850 εκατομμυρίων που λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη θα υπάρξει Ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο ώστε να δοθούν τα χρήματα 8-10 ημέρες νωρίτερα και να πληρωθούν από κοινού, δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ στις 16 Δεκεμβρίου».
Αυτό έλειπε! Να άφηναν τους συνταξιούχους χωρίς λεφτά χρονιάρες μέρες. Τους έχουν που τους έχουν πετσοκόψει το εισόδημα, αν τους αφήνανε χωρίς σύνταξη ..σωθήκανε!
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...