Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σε βαρύ κλίμα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής

Για να συμμαζευτούμε λίγο φράου, όχι και να εγκρίνονται οι προυπολογισμοί των κρατών-μελών πρώτα από εσάς!!!


Μία από τις κρισιμότερες Συνόδους Κορυφής στην ιστορία της ΕΕ ξεκινάει απόψε στις 8.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, καθώς τα κράτη- μέλη, υπό τις απειλές των αγορών και των οίκων...


αξιολόγησης, αντιλαμβάνονται ότι έφτασε η ώρα για άμεσες και γενναίες λύσεις στην κρίση χρέους.

 Η σύνοδος συγκαλείται σε βαριά ατμόσφαιρα με πολλές αβεβαιότητες, οι οποίες επιτείνονται από τις διαφωνίες των ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τα συστατικά στοιχεία της μεγάλης λύσης για την ευρωζώνη, ξεκινά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τα θέματα είναι τόσο περίπλοκα ώστε είναι ενδεχόμενο να μην ληφθεί απόφαση και να γίνει νέα Σύνοδος πριν από τα Χριστούγεννα.

Νέες εκκλήσεις για επίτευξη συμφωνίας επί ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη απηύθυναν στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το ζωτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη επανέλαβε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ από την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...