Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΙΚΟΣ στην κυβέρνηση

ΠΑΝΙΚΟΣ στην κυβέρνησηΈπεσε πανικός στην κυβέρνηση. Οι απανωτές γκάφες, το… δάκτυλο που τους έβαλε η τρόικα και οι δραματικές καταστάσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι δεν τραβάει το κυβερνητικό έργο, οδηγούν σε… έκτακτες αποφάσεις.

Όσα δεν έκαναν τόσους μήνες προσπαθούν να το κάνουν τάχιστα για να δείξουν έργο στην τρόικα. Οι ξένοι δανειστές, μας έδωσαν ένα μήνα διορία προκειμένου να προχωρήσουν μέτρα για τη φοροδιαφυγή ή για την εφεδρεία και τη συγχώνευση ή κλείσιμο δημόσιων φορέων. Στις 15 – 20 Ιανουαρίου που θα μας ξανάρθει ο κ. Τόμσεν θα γίνει «ταμείο» και θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας.
Χθες στο εκρηκτικό υπουργικό συμβούλιο, εκτός από την κλωτσοπατινάδα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ είχαμε και ορισμένες αποφάσεις για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν. Όλα έχουν το χαρακτήρα του κατ’ επείγοντος, προφανώς λόγω της πίεσης από την τρόικα όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι η… σωτήρια κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει κάνει τίποτε ένα μήνα και οι δημοσκοπήσεις ήδη έχουν δείξει την οργή του κόσμου.
Κατ’ αρχάς με non paper που μοιράστηκε, επιτρέπονται οι συγχωνεύσεις – εξπρές των τραπεζών. Προφανώς ετοιμάζονται κινήσεις στην τραπεζική σκακιέρα εν’ όψει και της κρατικοποίησης που φέρνει το κούρεμα.
Αποφασίστηκε ακόμη η απαγόρευση των πλειστηριασμών σε όσους έχουν δάνεια για πρώτη κατοικία αλλά και οι ρυθμίσεις για τις εξαιρέσεις από το χαράτσι στα ακίνητα.
Μια σειρά από άλλες εκκρεμότητες θα προχωρήσουν τάχιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αφού τόσο καιρό οι υπουργοί έπαιζαν τις κουμπάρες αλλά τώρα ζόρισαν τα πράγματα.
Για παράδειγμα πρέπει να καθοριστούν θέματα για την ένταξη στην εφεδρεία των εργαζόμενων που είναι 55 και συμπλήρωσαν 35 χρόνια εργασίας. Επίσης, γίνονται ρυθμίσεις για να προχωρήσει η εκταμίευση χρημάτων για το ΠΔΕ, να μεταφερθούν χρήματα στις περιφέρειες και τους δήμους, να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (το ακούμε από τότε που έγινε ο Παπανδρέου πρωθυπουργός), να καθοριστούν οι όροι λειτουργίας του νέου φορέα παροχών υγείας κ.λπ.
Πρόκειται για σειρά μέτρων που θα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν γίνει αλλά κάποιοι υπουργοί ήταν σε κατάσταση νιρβάνα. Ηρθε και ο Παπαδήμος που θα έσωζε την Ελλάδα αλλά εδώ κι ένα μήνα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Εδώ μόλις χθες καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Άμυνας ενώ ο Παντελής Οικονόμου στο υπουργείο Οικονομικών δεν ξέρει ακόμη ποια είναι η δουλειά του.
Όμως σε καταστάσεις πανικού δουλειά δε γίνεται και σίγουρα όχι όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο.
Αν ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να κυβερνήσει με fast track μπράβο του. Αλλά με…fast track πρέπει να μας αδειάσει και τη γωνιά.

ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...