Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου ροκανίζει τον χρόνο και ο χρόνος το δίδυμο Σαρκοζί-Μέρκελ. Στο μυαλό του ΓΑΠ...




«H είσοδος της Άκρας Δεξιάς (ΛΑΟΣ) στη ελληνική κυβέρνηση είναι για τους σοσιαλιστές ένα σοκ» ανέφερε η ανακοίνωσή του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, όταν έγινε γνωστό το κυβερνητικό έκτρωμα Παπαδήμου. Και συνέχιζε>


«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση. Να που οδηγεί η Ευρώπη, όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών. Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική»

Μ αυτό το τρόπο ο αυριανός-τον Απρίλιο έχουν εκλογές- Πρόεδρος της Γαλλίας, σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, αποδοκίμαζε την απομάκρυνση από την εξουσία του "συντρόφου" Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την επιλογή δημοψήφισμα στην οποία πόνταρε ο δικός μας.

Είναι ακριβώς αυτές οι εκλογές στις οποίες ποντάρει ο Παπανδρέου καθώς η πανωλεθρία του Σαρκοζί θα κόψει τα πόδια της Άνγκελα Μέρκελ.

Το μόνο που χρειάζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι να πάμε σε εκλογές αφού έχουν ψηφίσει πρώτα οι Γάλλοι-δηλαδή μετά τον Απρίλιο και πιο συγκεκριμένα αρχές Ιουνίου.

Με τον σοσιαλιστή Γάλλο Πρόεδρο να κάνει ένα από τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό στην Αθήνα και να συναντά τον Γιώργο, ο τελευταίος πιστεύει ότι θα μειώσει τη διαφορά από τον Σαμαρά στις 3-4 μονάδες!

Το θέμα για τον Παπανδρέου είναι να κερδίσει χρόνο.

Τον Φρανσουά Ολάντ και κυρίως τη συντριβή του Νικολά Σαρκοζί περιμένει ο Παπανδρέου για τη "μεγάλη επιστροφή".

Το θέμα είναι αν ο Σαμαράς που οδηγήθηκε στη συγκυβέρνηση με την αφέλεια νικήτριας των Πελοποννησιακών καλλιστείων, έχει τη δύναμη να επισπεύσει τις εκλογές, να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα της 19ης Φεβρουαρίου...
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...