Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργοί της κυβέρνησης: "Θα γίνει μεγάλο μπαμ τον Γενάρη!"


Το πράγμα "δεν τσουλάει"! Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν αρχίσει να καταλληγουν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης και μάλιστα από διαφορετικά κόμματα! Πρώτοι τον χορό άνοιξαν οι του ΛΑ.Ο.Σ , με τον πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη να ρίχνει το πρώτο "σήμα" , λέγοντας πως δεν θα στηρίξει νέα μέτρα, κάνοντας το πρώτο ρήγμα στην μεταβατική. Από κοντά και πολλοί Νεοδημοκράτες , που
βλέπουν πως τα δημοσκοπικά τους ποσοστά έχουν πάρει την κατιούσα , από την στιγμή που ξεκίνησε αυτή η ιδιότυπη συγκυβέρνηση. Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ , σε συνομιλία του με συνάδελφο του από το ΠΑΣΟΚ , του είπε πως "Δεν πάει άλλο" και είναι πλέον κοινό μυστικό, που συζητείται στα περισσότερα πηγαδάκια στην Βουλή, πως το Γενάρη "έρχεται το μεγάλο μπαμ!"


Κάτω από το βάρος των όσων συμβαίνουν, ερμηνεύεται και η δήλωση του Παντελή Καψή , περί συνταγματικού δικαιώματος του πρωθυπουργού , να προχωρήσει σε αλλαγές , ακόμα και σε ανασχηματισμό!

Οι διενέξεις μεταξύ κορυφαίων υπουργών έχουν αρχίσει να παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας, μετατρέποντας οι πιο πολλοί από αυτους τα υπουργικά τους γραφεία, σε μηχανισμούς για εξυπηρετήσεις προσωπικού οφέλους, χωρίς να γίνεται ίχνος από τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλάγες, που έχει αναγκη η χώρα για να μην χρεοκοπήσει. Και όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο Λουκάς Παπαδήμος.

Αυτό αν συνδυαστεί με το γεγονός πως τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, χάνουν εκλογικά ποσοστά κάθε μέρα που περνάει, δεν είναι καθόλου απίθανο, να δούμε μαζικές αποχωρήσεις από την κυβέρνηση αμέσως μετά τις γιορτές και ο Παπαδήμος να βρεθεί στην πιο μεγάλη πρόκληση της (σύντομης) πολιτικής του καριέρας: Ή φεύγει ή προχωράει μόνος του.....
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...